lauantai 20. helmikuuta 2021

Sukat Väinämöisestä


GENTLEMAN´S HALF HOSE IN RINGWOOD PATTERN
Lanka: Louhittaren Luola Väinämöinen (väri: havana) 87g
Puikot: 2.25mm
Ohje: Gentleman´s Half Hose in Ringwood Pattern by Nancy Bush


Aika moni on kehunut, että Louhittaren Luolan Väinämöinen on kestävä sukkalanka. Itse en ole sitä vielä sukkiin käyttänyt, joten jännä nähdä, millaiset nämä sukat ovat käytössä.


Valitsin ohjeeksi Gentleman´s Half Hose in Ringwood Pattern, joka löytyy Nancy Bushin kirjasta Knitting Vintage Socks. Itse asiassa otin ohjeesta ainoastaan silmukkamäärän ja mallikuvion. Loput olen soveltanut oman pään mukaan.


Tein sukat miehelleni ja hän vaikutti tyytyväiseltä lopputulokseen. Sukat olisivat voineet olla hieman pienemmät. Nyt silmukoita oli 72 ja yleensä teen miesten sukat 68:lla silmukalla. Onneksi puikkokoko oli kuitenkin 2.25mm, eikä 2.5mm, jolla tavallisesti neulon miesten sukat.


Langan väri on kaunis, eikä neuletuntumassakaan ollut valittamista. Nyt pitäisi tehdä itsellekin omat sukat Väinämöisestä. Toisaalta olen tänä vuonna neulonut jo neljät sukat, joten nyt olisi ehkä järkevämpi jatkaa keskeneräisiä villapaitoja.

Tänään minua ilahdutti: Tänään on hiihtoloman ensimmäinen päivä! Sää muuttui heti hieman vetiseksi ja loskaiseksi, mutta se ei haittaa.

6 kommenttia:

 1. On kyllä kaunista tuo lanka. Ihanat sukat.

  VastaaPoista
 2. Komeat sukat. Väinämöinen sport on kivaa neulottavaa. Mulla ei vain väritys osunut sukissa kohdilleen viimeksi. Meillä on satanut lunta ja sitä riittää. Kohta ei tiedä mihin sen saa pihasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä oli ohuempaa Väinämöistä, mutta Sport on varmasti myös mukavaa neulottavaa.

   Poista