tiistai 8. tammikuuta 2019

Huppukauluri ja heijastavat lapaset

Viime vuonna valmistuneista töistä ovat tänään esittelyvuorossa tekoturkiskauluri ja heijastavat lapaset.

TEKOTURKISKAULURI
Lanka: Katia Polar 200g
Puikot: 7mm
Ohje: Helppo tuubikauluri by Ida-Maria Berg

Ostin syksyllä mustan villakangastakin, jossa ei ole huppua. Olen tosin aina vannonut, etten osta huputonta takkia, mutta kerrankos sitä joutuu periaatteistaan luopumaan. Hupun tilalle piti siis kehitellä jotain muuta.Silmiini osui Katian Polar-lanka, joka tuntui varsin ihanalle, vaikka se onkin 100% polyesteria. Kun vielä sopiva ohje osui kohdalle, niin rupesin neulomaan tuubia, jota voi käyttää huppuna tai kaulurina.


Polaria ei oikein voi kutsua langaksi, vaan se on kuin tekoturkissuikale. Sen neulominen ei todellakaan ollut nautinnollista! Lopputulos on kuitenkin kiva.

HOHDE-LAPASET
Lanka: Novita Hohde 83g
Puikot: 3.5mm

Ulkona on aina vaan niin pimeää, että lisänäkyvyys ei ole pahitteeksi. Suunnitelmissani on ollut neuloa heijastavasta langasta lapaset, pipo ja ehkäpä myös panta.


Joululomalla sain tehtyä nämä peruslapaset Novitan Hohde langasta. Valitettavasti lapasista tuli liian isot. En oikein ymmärrä, että mikä meni vikaan!


Näitä voi käyttää ainoastaan siten, että niiden alle laittaa toiset lapaset. Se ei ole mikään ongelma, sillä näillä keleillä en yksinkertaisilla lapasilla tarkenisikaan.

Tänään minua ilahdutti: Olen todella iloinen, että tyttäreni suostuu aina kuvausmallikseni (tosin hän on todella harvoin käytettävissä opiskelujensa takia). Tällä kertaa lumi sai hänet hulluttelemaan:
2 kommenttia:

  1. Minä sain eilen lopeteltua lasten lapaset hohde-langasta ja minullakin niistä tuli liian isot :D. Onneksi ostin kaksi kerää niin täytyy seuraavat neuloa vähemmillä silmukoilla.Ihana tuo huppu,niin pehmoisen näköinen!

    VastaaPoista
  2. Ihanan lämpimän näköinen tuo kauluri! Ja iloisia talvisia kuvia. Mukavaa alkanutta vuotta teille <3

    VastaaPoista