lauantai 19. tammikuuta 2019

Lumoavat neulehuivit

LUMOAVAT NEULEHUIVIT
Janina Kallio
Moreeni, Otava
(Arvostelukappale)
Janina Kallio on Woolenberry-neulemerkin perustaja ja suunnittelija. Hänen ohjeensa ovat olleet jo useamman vuoden ajan supersuosittuja Ravelryssa. Lumoavat neuleohjeet -kirjaan on valittu 15 suosikkiohjetta. Ravelrysta samoja ohjeita voi ostaa yksittäin englanninkielisinä. Ravelrysta ostettavissa ohjeissa on myös kaaviot, kun taas kirjassa on ainoastaan kirjoitetut ohjeet. Itse tykkään kaavioista, joten niiden puute on pieni miinus. Onneksi ohjeet ovat kuitenkin hyvin minimalistisia, joten kirjoitetustakin ohjeesta varmasti selviytyy.


Kirjan ohjeet on jaoteltu vuodenaikojen mukaan. Minun suosikkini löytyivät kesän ja syksyn kohdalta.

Aava/Oceana
En ole kovin usein neulonut suorakaiteen muotoista huivia. Kun sellaisen tekee ohuesta langasta, niin huivista tulee käyttökelpoinen moneen tilanteeseen. Omani ajattelin neuloa Manos del Uruguayn Marina-langasta, jota minulle jäi jäljelle Little Bird -neuleesta.

Majakka/Lighthouse
Harmaan ja vaaleanpunaisen yhdistelmä viehättää minua tällä hetkellä todella paljon.

Villikirsikoita/Wild Cherries
Madelinetoshin Prairie-lanka on odotellut vuosikausia lankakaapissani, mutta nyt sillekin löytyi käyttötarkoitus. Villikirsikoita on nimittäin neulottu juuri tästä langasta.

Loiste/Spotlight
Myös Loisteen aioin jossakin vaiheessa toteuttaa.


Syksyllä tapasin Janina Kallion, kun hän oli Ilossa esittelemässä tämän kirjan neuleita. Oli oikein mukava keskustella hänen kanssaan neulomisen lomassa.

Tänään minua ilahdutti: Lumi, pakkanen ja aurinko. Täydellinen talvisää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti