lauantai 5. tammikuuta 2019

Lahjoja ja vuosikatsaus 2018

Viime vuoden alussa otin käyttöön Laine-lehden muistikirjan (My Knitting Notes). Valitettavasti muistikirja ei riittänyt kunnolla minun tarpeisiini; mm. lankaostoksille varatut sivut loppuivat jo heinäkuun alussa! Tänä vuonna siirrynkin taas käyttämään A4-kokoista kierrevihkoa.

Vuonna 2018 tein yhteensä 33 työtä:

- 12 paria sukkia
- 3 peittoa
- 8 huivia
- 2 puseroa
- 3 villatakkia
- 3 pipoa
- 1 huppukauluri
- 1 lapaset

Lankaa näihin töihin kului yhteensä 8117g. Eniten lankaa kului peittoon, jonka virkkasin äidilleni joululahjaksi.

ISOÄIDINNELIÖ-PEITTO
Lanka: Novita Nalle yht. 1829g
Koukku: 3mm


Aloitin peiton virkkaamisen kesäkuun alussa. Silloin en vielä miettinyt, kenelle peiton antaisin. Marraskuussa kuitenkin mietin, että tässä olisi mainio lahja äidilleni. Kuvittelin, ettei virkkaamista olisi enää kovin paljon jäljellä. Noihin viimeisiin kerroksiin menee kuitenkin yllättävän paljon aikaa.


Kroppani ei ole kovin tottunut jatkuvaan virkkaamiseen, joten hartiat ja selkä tulivat välillä todella kipeiksi. Uurastus kuitenkin kannatti, sillä peitosta tuli kyllä hieno. Myös äitini vaikutti tyytyväiseltä lahjaansa.


Muutama viime vuonna valmistunut työ on vielä esittelemättä, mutta nyt olisi aika katsoa, millaisia tavoitteita asetin itselleni vuoden 2018 alussa.

1) Olisin ikionnellinen, jos saisin kaikki keskeneräiset työt valmiiksi. Olisi ihan mahtavaa, jos puikoilla olisi vain sellaisia töitä, joita myös aktiivisesti teen.

Tämä kohta onnistui täydellisesti. Keväällä sai viimeisenkin vanhan ufoutuneen työn valmiiksi. Tällä hetkellä keskeneräisiä töitä taitaa olla neljä.


2) Olen ostanut Ravelrystä monta ohjetta. Pyrin käyttämään näitä ohjeita. Myös neulekirjoistani pyrin tekemään edes joitakin töitä.

Tässä kohdassa on vielä runsaasti tsempattavaa.


3) Kuukaudessa ei saa ostaa enemmän lankaa kuin mitä kulutan.

Tämä onnistui vain tammi-, helmi- ja joulukuussa.

Nyt eletään jo tammikuun viidettä päivää, mutta kaipa tässä vielä voi asettaa tavoitteita vuodelle 2019. Lankaa tuli viime vuonna ostettua niin paljon, etten kehtaa sitä edes julkisesti kertoa. Lankalakko on kuitenkin liian radikaali toimenpide minun makuuni. Lyhyen pohdinnan jälkeen päädyin näihin:

1) Kuukaudessa ei saa ostaa enemmän lankaa kuin mitä kulutan. (Toivottavasti onnistun tässä paremmin kuin viime vuonna!)

2) Neulon mahdollisimman monta puseroa ja villatakkia.

3) Käytän mahdollisimman paljon ostamiani luksuslankoja. Neuleena niistä on paljon enmmän iloa kuin kaapin kätköissä.

Tänään minua ilahdutti: Ennen joulua sain lahjaksi ystävältäni tällaiset ihanuudet:Eipä kyllä voi enää paremmin neulojaa ilahduttaa!

Myös Prym lähetti kivaa postia. Kiitos paljon!3 kommenttia:

  1. Olet kyllä ollut ahkerana ja saanut kaikkea ihanaa aikaan

    VastaaPoista
  2. Mahtavaa, että sait ufot selätettyä! :) Neulerikasta tätä vuotta, ja onpas kaunis ja värikäs peitto.

    VastaaPoista
  3. Ihana viltti:).Viime vuonna minulla ei ollut tavoitteita käsitöiden tai lankavarastojen suhteen, mutta tänää vuonna osallistun lankalaihikseen.Rennolla otteella tosin.Otin tavoitteeksi sen, että kulutan enemmän kuin ostan ja saisin aikaiseksi mahdollisimman monta joululahjaa ja hyväntekeväisyyteen projekteja.Katsotaan miten käy:D

    VastaaPoista