keskiviikko 17. lokakuuta 2018

Suuri suomalainen toivesukkakirja - Miesten sukat


SUURI SUOMALAINEN TOIVESUKKAKIRJA
MIESTEN SUKAT
Moreeni
(Arvostelukappale)
Tähän kirjaan on koottu kymmeneltä eri suunnittelijalta sukkaohjeita miehille. Mukana on malleja Pirjo Iivoselta, Tiina Kaarelalta, Lumi Karmitsalta, Niina Laitiselta, Merja Ojanperältä, Mervi Pasaselta, Piia Maria Pekkaselta, Anna-Karoliina Tetriltä, Saara Toikalta ja Marjukka Vuorisalolta.

Erityisesti miesten sukkiin erikoistuneita neulekirjoja ei ole tainnut aikaisemmin ilmestyä. Lehtienkin ohjeista suurin osa on suunnattu naisille, joten tosi kiva, että tällainen kirja on tehty.

Ohjeita kirjassa on kaikkiaan 30 ja tässä esittelen kuusi suosikkiani.

Hidalgo (Pirjo Iivonen)
Ohjeessa on kaksi kokoa M (38-42) ja L (43-47). Tällaiset voisin haluta itsellenikin. Lankana on käytetty Louhittaren Luolan Väinämöistä.

Neulaspolu (Pirjo Iivonen)
Näihin sukkiin suositellaan tiheäkierteistä lankaa, jotta palmikot erottuisivat mahdollisimman hyvin. Mallisukkien lankana on käytetty Novitan Nallea.

Kalle Kaupunkipyöräilijä (Tiina Kaarela)
Kummatkin lapseni tykkäävät pyöräilystä, joten ainakin tuota pyöräijä-kuviota voisi käyttää heidän sukissaan.

Repolaiset (Lumi Karmitsa)
Repolaiset ilahduttaisivat varmasti ketä tahansa! Näihin sukkiin on kaksi kokoa 38 ja 43. Ohje on kummassakin sama, mutta paksummalla langalla ja isommalla puikkokoolla saadaan suurempi versio. Pienemmän koon lankana on Drops Fabel ja suuremman teetee Pallas.

Syypää sun hymyyn (Niina Laitinen)
Näissä on käytetty paksua lankaa eli Novitan 7Veljestä. Kokoja on tarjolla kolme.

Silta (Piia Maria Pekkanen)
Tässä varsin miehekäs versio pitkiin sukkiin.

Kirjan kuvat ovat selkeitä ja kaaviot riittävän suuria. Alkutekstissä mainitaan, että tämä on Moreenin ensimmäinen Suuri suomalainen sukkakirja. Tästä voisi päätellä, että jatkoa on tulossa. Olisiko seuraavaksi vuorossa naisten sukat?

Tänään minua ilahdutti: Vietän syyslomaani pääasiassa kotosalla. Aika ei ole todellakaan käynyt pitkäksi, sillä minulla on ympärilläni niin paljon ihania neulekirjoja ja neulelehtiä, joihin en ole aikaisemmin ehtinyt kunnolla perehtyä. Sen lisäksi muiden blogipostauksia ja videopodcasteja on vaikka kuinka paljon rästissä. Ei taida yksi lomaviikko edes riittää tähän kaikkeen, koska välillä täytyy myös ehdottomasti neuloa!

2 kommenttia:

  1. Nuo kettusukat on kyllä hienot!

    VastaaPoista
  2. No ompas tosi kivoja malleja! Miehille sukkaohjeiden löytäminen on välillä tosi vaikeaa, todella kiva että tämmöinen kirja on tehty. :)

    VastaaPoista