lauantai 3. helmikuuta 2018

Jämälankasukat

Heinäkuussa vein mökille erilaisia sukkalankojen jämiä.Aluksi neuloin aina yhden nöttösen loppuun asti ja vasta sen jälkeen vaihdoin väriä. Tällä systeemillä sukista rupesi tulemaan aika rumat.Sen jälkeen aloin hieman miettiä sukkien väritystä silläkin uhalla, että lankojen päättelyä tulee aika paljon.

JÄMÄLANKASUKAT
Lanka: 63 g erilaisia fingering-vahvuisia sukkalankoja
Puikot: 2.25mm
Ohje: 16s/puikko
Eivät nämä vieläkään mitkään kaunokaiset ole, mutta ihan käyttökelpoiset sukat kuitenkin. Keltainen väri onneksi yhdistää noita aika villejäkin väriyhdistelmiä.


Tein kahta sukkaa yhtä aikaa sukkapuikoilla ja se toimi oikein hyvin, sillä näin sain jämät mahdollisimman tasaisesti käytettyä.


Jämiä jäi vieläkin vaikka kuinka paljon. Seuraavaksi voisikin tehdä punasävyiset sukat.

Päivän kirjavinkki: A Stash of One´s Own, Clara Parkes


Clara Parkesin kirjassa tunnetut neulealan ihmiset kertovat suhteestaan lankoihin ja lankojen varastointiin eli stashiin. Tällaista lankahamsteria tietysti kaikki stash-jutut kiinnostavat kovasti ja viihdyinkin kirjan parissa oikein hyvin. Oman tarinansa kertovat mm. Susan B. Anderson, Amy Herzog ja Stephanie Pearl-McPhee.

Tänään minua ilahdutti: Pienenä aasinsiltana kerrottakoon, että minun stashini pieneni tammikuun aikana 1255g. Ei huono! Lankaa ostin vain 200g koko kuukauden aikana.

2 kommenttia:

  1. Keltainen lisää sukkiin upeasti pirteyttä! Sitä ideaa pitää käyttää!

    VastaaPoista
  2. Tämmöiset ovat juuri niitä parhaita sukkia. Tuo muistoja mieleen niin kuin räsymatotkin ja ajavat sukan virkaa paremmin kuin jotkut pitsineulehörhellykset =)

    VastaaPoista