sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Talvineuleita

Tällaisena kylmänä talvipäivänä tuntuu oikein sopivalta esitellä teille neulekirja nimeltä Talvineuleita.

TALVINEULEITA
Piia Maria Pekkanen
Moreeni
Kirjan tekijä Piia Maria Pekkanen on neulesuunnittelija, joka on pitkään asunut Hollannissa. Talvineuleita-kirja on ylistyslaulu Suomen luonnolle ja neuleperinnölle.


Luonto on näkyvästi mukana myös kirjan kuvituksessa.

Ohjeita on kaiken kaikkiaan 20 ja niiden joukosta löytyy lämmikettä kirjaimellisesti päästä varpaisiin.

PYRY
Ryhdikkäässä Pyry-jakussa on yhdistetty jännittävästi pellavalanka ja merinovilla. Itselle tällainen yhdistelmä ei olisi tullut mieleen. Luulen, että tätä täytyy joskus kokeilla.

VIIMA
Kohoneule tekee tästä villatakista ihanan muhkean. Tosin en omaan vartalooni kaipaa lisää muhkeutta, mutta kotona tällainen takki olisi varmasti ihana.

VIRTA
Harmaat pitsikuviolapaset sopivat myös ns. kaupunkikäyttöön. Pitsikuvio sopii kuulemma myös aloittelijoille.

RISU
Tässä ponchossa on kaunis muotoilu hartioilla. Hauska nimi tulee ponchon materiaalin mulkaan. Se on nimittäin tehty suomenlampaan villasta ja kierrätyssilkistä.

PYÖRRE
Villahousut tuntuvat tällä hetkellä olevan aikamoinen hitti. Tässä olisi malli tällaisiin sievistelyversioihin. Tuo tuubihuivi toimii muuten myös hameena!

PISARA
Aika usein neulekirjojen alussa on monisivuinen tekniikkaosuus. Tässä kirjassa on päädytty toisenlaiseen ratkaisuun. Neuleohjeiden yhteydessä on Neulekoulu, jossa opetetaan juuri tässä ohjeessa tarvittava tekniikka. Neulekouluja on yhteensä 14 ja niissä opetetaan mm. patenttineule, valepalmikko ja chevron-neule. Mielestäni tällainen ratkaisu toimii erinomaisesti.

Mikään tämän kirjan ohjeista ei ollut sellainen, että haluaisin neuloa sen välittömästi. Se ei ole kuitenkaan moite, sillä uskon, että tästä kirjasta löytyy paljon neulottavaa useamman vuoden ajaksi. Ohjeet ovat nimittäin hyvin ajattomia. Voisi melkein sanoa, että tämä on talvineuleiden perusteos kirjahyllyyn.

Tänään minua ilahdutti: Aurinkoa, pakkasta ja lunta. Täydellinen talvipäivä!

4 kommenttia:

 1. Ihana kirja pullollaan upeita neuleita.

  VastaaPoista
 2. Kyllä tämä teos täytyy varmaan omaan hyllyyn hommata, kauniista neuleita! Panitko merkille, ovatko vaatteet paloista neulottuja vai saumattomia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villatakit suurimmaksi osaksi neulottu etu-ja takakappale yhtäaikaa. Mutta oli siellä joitakin ihan paloistakin neulottuja.

   Poista
 3. Selasin tätä kirjaa kaupassa ja taidan ostaa myöhemmin, vaikka olen talvi-ihmisiä.

  VastaaPoista