lauantai 3. lokakuuta 2015

Unelmien silmukat

Meitä neulojia on hemmoteltu tänä syksynä, sillä lyhyen ajan sisällä on ilmestynyt ainakin kaksi kotimaista sukkakirjaa. Ajattelin tänään esitellä niistä teille toisen eli Pirjo Iivosen Unelmien silmukat. 

Unelmien silmukat
Haaveista sukiksi
Pirjo Iivonen
Moreeni
Kyseessä on varsin tuhti kirja, sillä sivuja on 160 ja sukkaohjeita 21. Kirja on pehmeäkantinen, joten heti ensimmäiseksi taidan päällystää kirjan kontaktimuovilla, jotta se pysyy kauniina.

Alkusanoissa Pirjo Iivonen sanoo mm. näin "Vaikka tärkeintä villasukissa onkin se, että ne lämmittävät jalkoja ja ovat käytettävyydeltään mukavia, niin haluan myös niihin tuoda kauneutta ja estetiikkaa käyttöominaisuuksien siitä kärsimättä." Kyseinen lause kuvaa varsin hyvin kirjan sisältöä; sukissa on todellakin kauneutta ja hienoja yksityiskohtia.

JÄÄHELMI
LUMIENKELI
Kirjan tekniikkakuvat on piirtänyt Iivosen lukioikäinen tytär Pinja, joka toimii myös mallina.


Jokaisen ohjeen alussa on lyhyt selostus siitä, mistä innostus kyseiseen malliin on saatu. Siinä kerrotaan myös ohjeessa käytetyt tekniikat. Kaiken kaikkiaan ohjeet näyttävät hyvin selkeiltä ja jokaisesta mallista on useampi valokuva.

MIKÄ KESÄ!

LEGENDA

Mielestäni kirjan ainut suuri miinus tulee siitä, että kirjan kaikkien sukkien ohjekoko on 36-37! Aika harva meistä suomalaisista naisista omistaa noin sirot jalat. Jokaisen ohjeen kohdalla on kyllä neuvottu, miten sukista saa suuremmat, mutta useimmiten ohjeistetaan valitsemaan hieman paksumpi lanka tai paksummat puikot. Mutta entäs jos haluankin suuremmat sukat ohuesta langasta!

Sukkaohjeissa on käytetty monipuolisesti eri merkkisiä lankoja; Regia, Cascade, Lana Grossa, Novita, Louhittaren Luola jne.

SUSSA JOTAIN ON
Suurin suosikkini kaikista ohjeista on tämä:

VAAHTOKARKKIUNELMIA

Kirjan viimeisenä mallina on Selfiesukat. Sukat on tarkoitus tehdä jämälangoista tietyn kaavan mukaisesti.

SELFIESUKAT
Etunimen kirjaimista saadaan sukissa käytettävät värit (esim. T=Turqouse, A=Ash) ja syntymäajasta raitojen leveys (01051967, nollia ei huomioida). Kuulostaa varmaan kauhean sekavalta, mutta kirjasta tämä kyllä selviää mainiosti.

Tänään minua ilahdutti: Blogikoirakin ihmettelee lokakuun kaunista taivasta!

9 kommenttia:

 1. hei! pystyisitkö ottamaan kuvan, jossa näkyy tuo selfiesukkien "värikartta" kokonaan? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!
   Kuten kirjantekijä Pirjo tuolla alempana vastasikin, niin värikarttaa ei voi jakaa täällä, mutta se löytyy Facebookista Knitting Socks in Finland -ryhmästä.

   Poista
 2. Ihana kirja ja upeita sukkamalleja. Upeaa, että meitä hemmotellaan tämmöisillä ihanilla kirjoilla.

  VastaaPoista
 3. Upeita sukkia ja ihana rekku.

  VastaaPoista
 4. Kiitos miellyttävästä esittelystä :)
  On erittäin kiinnostavaa kuulla kuinka lukijat ja neulojat kokevat näkemänsä.
  Tuohon suurimpaan miinukseen, eli kokoihin voin kertoa, että kaikki naistenmallit on koeneulottu kokoina 36-40 ja suuremmissa kokoluokissa se, että on valinnut puikot 2,75, ohjeessa mainitun 2,5 sijaan on ollut riittävä vaikka lanka olisi ollutkin sama kuin ohjeessa.

  Selfiesukkien värikartaa ei ikävä kyllä saa jakaa kuvana, mutta sen löytää facesta myös Knitting Socks in Finland-ryhmästä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun selvensit tuota kokoasiaa. Lähdenkin tästä etsimään 2,75mm puikkoja...

   Poista
  2. Minulla ei ole yhtään 2,75 mm puikkoja, mutta kokeilen joskus 3 mm puikoilla, kun minulla on niin tiukka käsiala. Jos 3 mm puikoilla tulee liian isoja, sitten pitää ostaa 2,75 mm sukkapuikkoja eikä haittaisi yhtään. Lisää sukkapuikkoja vaan, kun suurin osa sukkapuikoista on jo varattuja. :)

   Poista
 5. Kirjoitin blogiini
  http://unelmiensilmukat.blogspot.fi/
  tekstin tuosta kuinka puikkokoko vaikuttaa neuleeseen, toivottavasti siitä on muillekin hyötyä ja iloa kun aloittavat jonkin uuden mallin neulomisen :)

  VastaaPoista
 6. Kauniita sukkia, ihana inspiraation lähde. :)

  VastaaPoista