maanantai 26. lokakuuta 2015

Sittenkin Kirjamessuilla

Ikävä työnantaja oli sijoittanut koulutuspäivän Kirjamessuviikonloppuun! Lauantai meni siis kokonaan työn merkeissä, mutta sunnuntaina päätin väsymyksestä huolimatta lähteä kohti Helsinkiä. Tällä kertaa lähdin omalla autolla, vaikka ajaminen Helsingissä hieman jännittääkin. Onneksi tytär oli mukana tulkitsemassa navigaattorin epäselviä ohjeita.

Olimme perillä heti kymmeneltä ja silloin Messukeskuksessa oli mukavan väljää. Kiertelimme ensin jonkun verran ja sitten hyvissä ajoin ennen yhtätoista olimme Kirjakahvilassa odottelemassa Kalastajan vaimoa.


Kalastajan vaimo eli Johanna Alvestad julkaisi keväällä neulekirjan, josta hän oli nyt kertomassa. Olen esitellyt kirjan sisältöä tässä postauksessa.


Johanna oli juuri niin sympaattinen kuin oletinkin hänen bloginsa perusteella.


Haastattelun lopuksi jaettiin Novitan sponsoroimaa Seitsemän veljestä -lankaa. Minä olin tyttäreni kanssa eturivissä, mutta kun tuli lankojen jakamisen aika, niin jostain vain ilmestyi niin paljon porukkaa, että meille ei sitten noita lankakeriä enää riittänyt. En minä todellakaan lankaa tarvitse, mutta siitä huolimatta harmitti, kun langat menivät osittain niille, jotka eivät olleet edes koko haastattelua kuuntelemassa!


Parasta koko haastattelussa oli se, että tyttäreni (18v.), joka ei ole ollut moneen vuoteen yhtään kiinnostunut neulomisesta, ilmoitti haluavansa neuloa yksinkertaisen Skappel-neuleen. Minulla oikein sormet syyhyävät, kun mietin, millaista lankaa ja millaiset puikot hänelle hankin!

Ostoksia tein melko vähän; ostin nimittäin vain kolme kirjaa ja yhden lehden. Joululehden näin jo aikaisemmin kaupassa ja nyt kun sitä myytiin -25%, niin pitihän se hankkia.


On kiva ruveta jo hieman fiilistelemään jouluasioita. Kaiken kukkuraksi lehdessä on useampikin kiva käsityöohje.


Nallepeitto on hurmaava!


Tuollainen siksak-kassi olisi myös varsin käytännöllinen vaikkapa käsitöiden kuljettamiseen.


Yhden käsityökirjankin ostin (hinta 2e!). Hanna Fettigin nimi oli minulle entuudestaan tuttu, joten ajattelin ostaa kirjan, vaikka sen sisältöä en kovin tarkkaan etukäteen tutkinutkaan. Eiköhän tuolta jotakin mielenkiintoista neulottavaa löydy.


Myös yllä olevat kirjat taisivat olla kumpikin hinnaltaan 2e.

Jos varsinaiset ostokset olivat edullisia, niin sitten illalla tein netin kautta hieman kalliimman hankinnan. Adlibris nimittäin kampanjoi kovasti Letto-lukulaitetta e-kirjojen lukemista varten. Messuilla sellaista jo pyörittelin käsissäni, mutta kotona tein sitten lopullisen ostopäätöksen ja laitoin laitteen tilaukseen. Kunhan saan laitteen käsiini, niin kerron siitä tarkemmin.

Tänään minua ilahdutti: On hauskaa, että kirjamessureissuista on tullut vuosien myötä minun ja tyttäreni yhteinen juttu. Itse messut eivät ole se tärkein asia, vaan mukava yhdessäolo.

1 kommentti:

  1. Törkimykset, jotka eivät kuunnelleet esityäst, veivät langat edestänne. :(
    Halvalla sait tuon yhden käsityökirjan.

    Lapsen kanssa laatuaika <3
    Itse odotan kovasti, kun tyttäreni innostuu lähtemään kanssani jonnekin, mutta hänen huomionsa pysyy vielä poikaystävässä.

    VastaaPoista