lauantai 17. lokakuuta 2015

Käsityömuistoja

Muutama viikko sitten kävin äitini luona. Hänellä oli kaappien siivousoperaatio meneillään ja siksi minäkin menin entiseen huoneeseeni ja tutkin, mitä sieltä löytyy. Kovin monta minulle kuuluvaa tavaraa siellä ei enää olekaan, mutta jotakin kuitenkin.


Tällaisen nuken olen tehnyt joskus alakoulussa. Muistaakseni nukke oli jo valmiiksi ommeltu ja sille piti sitten itse tehdä hiukset ja virkata mekko.


Neulotun ukkelin nimi on Paavo. Nimen innoittajana taisi olla itse Paavo Väyrynen... Nykyään en millään jaksa tehdä käsitöitä, joissa on jotakin pientä piperrystä. Kummasti se on kuitenkin onnistunut, kun ikää on ollut vähän yli kymmenen!


Nämä pienet lapaset puolestaan ovat mummuni tekemät. Kokoa niillä on peräti 7 cm! Itse asiassa hän teki myös 3 cm:n lapasia!

Lapasten alla on sukkalankaa, joka on Arnen ja Carloksen suunnittelemaa.


Tämä on jo "Edition 2" herrojen suunnittelmasta lankasarjasta, sillä ensimmäinen taisi olla aikamoinen menestys. Uusista väreistä tämä punainen oli eniten minun makuuni.

Lidlissä oli jokin aika sitten tarjouksessa Anika-sukkalankaa. Itse päätin olla menemättä kyseiseen kauppaan, jottei houkutus kävisi liian suureksi. "Valitettavasti" äitini oli siellä kuitenkin käynyt ja hän piti huolta siitä, että myös minä sain osuuteni:


No en valita, sillä värit ovat tosi kivat. Itse asiassa näistä langoista on jo tekeillä pipo itselleni.

Tänään minua ilahdutti: Ensi viikonloppuna on Helsingissä kirjamessut. Minä virittäydyn tunnelmaan lukemalla HS Teema -lehteä:


2 kommenttia:

  1. Hauskoja kässämuistoja. Ihan nauratti tuo Paavo Väyrynen. Minäkin tuohon Lidlin lankaan tulin sortuneeksi. Hups.

    VastaaPoista
  2. Oi kun olisikin mukava löytää vielä kouluaikaisia käsitöitä, vaan eipä niitä minulla ole enää missään tallessa, nyyh. Tuo sinun Paavosi on kyllä ihan Paavon näköinenkin, hyvin valittu nimi =)

    VastaaPoista