keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Norjalaisneuleiden uudet kuviot

Pakko se on kai myöntää, että minä olen Arne & Carlos fani.


Kaikki alkoi ihanasta Joulupallot-kirjasta.


Sitten tulivat Pääsiäiskoristeet, Neulotut nuket ja Neulo kesä kotiisi. Norjalaisherrojen uusin kirja vie Norjan Setesdaliin Arnen sukujuurille.

NORJALAISNEULEIDEN UUDET KUVIOT
Arne & Carlos
Suom. Kaija Koirikivi
Kustannusosakeyhtiö Nemo 2014
Arnen äidinäiti on kotoisin Setesdalista ja siitä on saatu inspiraatio tälle kirjalle. Setesdal-neuleilla on pitkät perinteet Norjassa. Kirjan alkupuolella on kerrottu tarkemmin, mitkä neulekuviot ovat tyypillisiä tämän alueen neuleille.

Arnen & Carloksen kirjoille on tyypillistä, että niissä on kauniita tunnelmallisia kuvia ja kuvauspaikkana on heidän kotimiljöönsä. Tämä uusin kirja ei tee poikkeusta.

Ohjeita on kaiken kaikkiaan 33 ja ne ovat kaikki neuleohjeita, vaikka sisällyslettelosta löytyykin esimerkiksi luku, jonka nimenä on Kirjottua. Kyse on kuitenkin kangaskaitaleiden kirjotuista kuvioista, joita on käytetty inspiraationa neuletöissä.

Ohjeita on laidasta laitaan: nalle, lapasia, tyynyjä, sukkia, säärystymiä, peittoja, villapaitoja, pipoja jne.Näistä ohjeista aion varmasti toteuttaa jotakin, mutta sillä ei ole mitään kiirettä, sillä kirja on ihana ihan vain katselukirjanakin. Itse asiassa tämä voisi olla hyvä joululahjavinkki neulovalle ystävälle...


Uusimmassa Suuri Käsityö -lehdessä on muuten Arnen & Carloksen haastattelu.


Sieltä löytyy myös kaksi kirjan neuletta ohjeineen (kuvassa näkyvät lapaset ja tyyny).

Tänään minua ilahdutti: Kun minä olin Tampereella messuilemassa, mies oli käynyt ostamassa uudet jouluvalot terassille. Kaiken huipuksi ne palavtkin jo, vaikka yleensä armas mieheni on sitä mieltä, että jouluvaloja ei voi laittaa ennen joulukuuta!

2 kommenttia:

  1. Olen noiden miesten fani! Itselläni on kaikki kirja paitsi tämä uusin kirja, jonka ostan ensi vuonna. Hämmästelen vieläkin, että miehiltä on tullut kirjoja tiheään tahtiin ja nostan hattua heille.
    Miesten laittamien kuvien takia haaveilen muuttavani Norjaan asumaan. :p

    VastaaPoista
  2. Syyskuussa käsityöristeilyllä (Novitan, Marttojen ja Burdan järjestämällä) aloin fanittaa noita herroja. Toki olin heistä kuullut jo aikaisemmin, mutta risteilyllä ihastuin heidän hulvattoman hauskoihin luetoihin ja persooniin. Hypistelin silloin tuota Norjalaisneuleet kirjaa mutta en raaskinut ostaa kun muutenkin tuli törsättyä rahaa. Jälkikäteen on harmittanut etten silloin ostanut kirjaa.

    VastaaPoista