keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Lapaslöytöjä

Lapasten neulominen ei ole minun lempipuuhaani, koska lopputulokset ovat kovin vaihtelevia. Joskus tulee napakymppi, mutta usein käy niin, että tekemäni lapaset on kummallisen malliset. Tälläkin hetkellä minulla on yksi lapanen odottelemassa purkutuomiota. Onneksi kirpputoreilta voi joskus tehdä todellisia lapaslöytöjä:Näissä lapasissa minua viehättivät sekä väri että kuviointi. Tytär ihastui myös väriin ja niinpä nämä saivat nopeasti uuden omistajan. Hintaa näillä oli kokonaista 7 euroa! Samalla kirppiskäynnillä löysin vielä toisetkin ihanuudet:Jos oikein tarkkaan katsoo, niin huomaa, että lapasten kuviointi on hieman erilainen kärjessä, mutta se ei todellakaan tahtia haittaa. Nämä minä aion pitää ehdottomasti itselläni. Itse asiassa olen niitä jo testannutkin ja ne ovat yllättävän lämpimät sisäpuolen langanjuoksujen takia. Nolottaa melkein kertoa, että näiden lapasten hintapyyntö oli vaivaiset 6 euroa!

Jotain pientä olen saanut itsekin aikaiseksi. Tein nimittäin vielä kolmannenkin tuubikaulurin Novitan Silmu- ja Säde-langoista.

TUUBIKAULURI
Lanka: Novita Säde 43g ja Novita Silmu 100g
Puikot: 8mm
Ohje: 116s (aina oikein)


Nyt on kyllä kaulurikiintiö täysi tämän talven osalta. Se onkin ihan hyvä juttu, sillä nyt voin täysillä keskittyä villapaitoihin. Itse asiassa minulla olisi uusi paita jo esiteltävänäkin, mutta malli (=mieheni) on vielä Kiinassa työmatkalla. Palataan asiaan, kun hän saapuu kotimaahan.

Päivän kirjavinkki: Vieras, Riikka Pulkkinen"Vieras" on Riikka Pulkkisen uusin teos. Luin vähän aikaa sitten hänen "Totta" romaaninsa ja tykkäsin hänen kirjoitustyylistään kovasti. Tässäkin kieli on viehättävää, mutta tuntemukseni olivat kuitenkin erilaisia, sillä kuuntelin kirjan äänikirjana. Sanojen toistot ja esimerkiksi maanalaisen kolina, tuntuivat välillä ärsyttäviltä kuunneltuina. Kirja kannattaa siis lukea mieluummin paperiversiona.

Tänään minua ilahdutti: Ulkona on kauhea lumimyrsky. Koira pitäisi kohta viedä pissalenkille ja jotenkin nautin ajatuksesta, että lähden kohta tuonne tuiskuun! Taidan olla hieman masokisti!

PS. Olen saanut useammankin blogitunnustuksen. Kiitos niistä! Palailen niihin mahdollisesti myöhemmin. Kiitos myös kovasti edellisen postauksen villatakkikehuista!

11 kommenttia:

 1. Ihanat kirppisläydöt! Kerrassaan. En ole ainoitakaan lapasia neulonut tänä talvena. Sukkia sitäkin ahkerammin.

  VastaaPoista
 2. oi voi!! saitpas halvalla
  nuo vihreät valkoiset ovat Alpuan tai oliko se Lappuan lapaset... en muista nyt oikea nimi. Minulla on niiden ohje täällä jossain :-))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ALPUAN lapanen on se oikea niki, löysin ohjen :-)

   Poista
 3. Hienoja löytöjä. Mielenkiintoisen näköinen neulepinta noissa vihreissä lapasissa.

  VastaaPoista
 4. Kivoja kirppislöytöjä. Usein sieltä löytää neuleita älyttöman halvalla. Kaunis kauluri.

  VastaaPoista
 5. Vihreiden lapasten ohje olisi kyllä kiva löytö. :) Hienoa, että Janalla on nimi tiedossa, niin voi sillä etsiä.

  VastaaPoista
 6. Kivoja löytöjä olet tehnyt :)

  VastaaPoista
 7. Kivoja kirppislöytöjä.Varsinkin nuo vihreät lapaset on ihanat :)

  VastaaPoista
 8. Mukavia kirppislöytöjä olet tehnyt. Lapasten hinnat ovat kyllä todella todella alhaiset.
  Riikka Pulkkisen kirjoista pidän minäkin, tosin tämä uusin on vielä lukematta.

  VastaaPoista
 9. Heh, huomaan että monia muitakin on kiinnostanut nuo vihreät lapaset. Olen tullut suunnilleen hassuksi täällä kun olen kuvan perusteella yrittänyt tehdä samanlaisia - siinä onnistumatta. Mutta ihanaa että Jana tunnisti kuvion, nyt aloitan googlailun :)

  VastaaPoista