sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Raitavillatakki

Toinen uudenvuodenlupauksistani oli, että teen tänä vuonna mahdollisimman paljon puseroita ja villatakkeja. Nyt ollaan vasta tammikuun loppupuolella ja ensimmäinen villatakki on valmis! En olekaan siis ihan toivoton tapaus noiden lupasten suhteen. Toki aloitin villatakin tekemisen jo pari vuotta sitten, mutta vasta nyt sain sen viimeisteltyä.

RAITAVILLATAKKI
Lanka: Novita Puro (kanervikko ja tundra) 473g
Puikot: 5.5 ja 6mm
Ohje: SK 8/2009, malli 3

Puron neulominen on ollut minusta aina mukavaa ja mallikin oli niin helppo, että en oikestaan ymmärrä, miksi tämän valmiiksi saaminen kesti niin kauan. Hyvä, että sain sen valmiiksi nyt, kun sille todellakin on tarvetta.Erityisen ihastunut olen villatakin väreihin. Alkuperäisessä ohjeessa oli yhdistetty värejä nimeltä "ruska" ja "kanervikko". Puron värit ovat niin maltillisia, että melkein mikä tahansa yhdistelmä näyttäisi varmaan hyvältä.


Ohjeessa oli taskut, mutta minä jätin ne suosiolla tekemättä. Minusta tuntuu, etten saisi niitä kuitenkaan siististi ommeltua, joten parasta jättää ne kokonaan tekemättä.


Blogikoirakin halusi kokeilla Puron pehmeyttä. Lanka vaikutti niin hyvältä, ettei se halunnut enää ollenkaan lähteä sylistä pois!


Tänään minua ilahdutti: Blogikoira on rodultaan lagotto romagnolo ja sitä kutsutaan myös tryffelikoiraksi, koska mm. Italiassa sitä käytetään tryffeleiden etsimiseen hyvän hajuaistinsa takia. Alkossa on tällä hetkellä myynnissä viiniä, jonka nimi on Trifula. Nimensä se on saanut koiralta, joka on löytänyt maailman suurimman tryffelin. Tietysti minunkin piti käydä ostamassa oma Trifula-pulloni ja kuten kuvasta ehkä näkyykin, niin pullon sisältö on tullut jo testattua...


26 kommenttia:

 1. Mahtava raitapusero! Näyttää tosi hyvältä, vaikka raidoitus ei mene edes tasan etukappaleissa tai hihoissa. Itse olen raitojen täsmäämisessä suorastaan neuroottinen, mutta nähtävästi sekään ei ole välttämätöntä upean lopputuloksen saamiseksi. ;) Harmi, että Purossa ei ole oikein minun mieleisiäni värejä, olisi hauskaa kokeilla raidoittamista kahdella langalla, koska lopputulos on aina hienon näköinen, kuten nyt sinunkin neuletakissasi! :)

  VastaaPoista
 2. Kiva neuletakki tuli. Kivat värit. Tuosta rodusta olen lukenut paikallislehdestä, ovat ahkeria löytämään tryffelisientä.

  VastaaPoista
 3. Kaunis neuletakki. Ihanan värinen.

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana villis! Ja tryffelikoira tietysti...

  VastaaPoista
 5. Todella kaunis ja hyvin istuva villatakki! :-)

  VastaaPoista
 6. Ihana villatakki! Ja pullo, vaikka tyhjä onkin jo...

  VastaaPoista
 7. Upea villatakki. Purosta kyllä saa kvoja raitoja.

  VastaaPoista
 8. Ollapa tuo villatakki nyt täällä - kylmää ihan älyttömästi. Liekö vuotavan nenän ja yskän lisäksi nyt kuume nousemassa.....

  Tosi kiva tuo takki. Harmi vaan, etä Puro nyppyyntyy tosi nopeasti. Vai liekö täällä päässä käyttäjässä vika ;)?

  VastaaPoista
 9. Tosi hieno villatakki ja sopii rinomaisesti käyttäjän päälle. kaunis lopputulos ja minun silmääni miellyttää just se, etteivät raidat ole järjetyksessä kun olen vähän sellainen tuurilla käyvä noissa raidoitushommissa..

  VastaaPoista
 10. Minulla on ollut tuon lehden ilmestymisestä lähtien langat valmiina tuohon villatakkiin, mutta oli unohtanut sen tyystin! Täytyykin kaivaa langat varastosta ja ruveta hommiin :D Todella kaunis takki sinulla!

  VastaaPoista
 11. Upea takki ja sopii sinulle tosi hyvin! Värit ovat kyllä ihanat!

  VastaaPoista
 12. Kaunis!! ja ihan paras uudenvuodenlupaus :)

  VastaaPoista
 13. Upea takki, ihanat värisävyt!

  VastaaPoista
 14. Kyllä sinun sietääkin olla iloinen ja ylpeä. Kaunis neule ja kivan värinen, pirtsakka :)

  VastaaPoista
 15. Oi, kun villatakkisi on ihana! Istuu hyvin käsivarsista, varmasti lämmittää!
  Tapasimme pari viikkoa mieheni serkuilla tuollaisen koiran, se oli ruskea. Raukka oli viime syksynä saanut sienimyrkytyksen, kun ei ollut ihan kanttarelli (eikä tryffeli) minkä söi..ja koira tiputukseen ja lääkettä saamaan :(

  VastaaPoista
 16. Todella kaunis on tekemäsi paita. Ja suloinen karvakasa on sylissäsi :) Pitäisiköhän itsekin maistaa Trifulaa?

  VastaaPoista
 17. Tosi kaunis villatakki. Ihanat värit, tyylikäs asu. :)
  -Ritva-

  VastaaPoista
 18. On kyllä kauniit värit takissa, ei voi muuta sanoa! Toivottavasti pakkaset palaavat, että on käyttöä. Täällä etelässä meni nimittäin jo plussalle tänään.

  VastaaPoista
 19. Takkisi on tavattoman kaunis! Koiruus myös aivan ihana!

  VastaaPoista
 20. IIIK miten ihana villatakki =D

  VastaaPoista