keskiviikko 3. elokuuta 2011

Mä olen ihan viaton...

Edit. Suurkiitos kommenttivyörystä, jotka sain edelliseen postaukseen. Olen kaikista viesteistä todella onnellinen!

Menin illalla käymään kirjakaupassa ja samalla reissulla päätin poiketa S-Marketissa katselemassa lehtihyllyn antia. Yhtäkkiä muistin, että kyseisessä kaupassa on vaatimaton lankahylly, joten päätin kurkata pikaisesti myös sinne. Minkäänlaisia ostoajatuksia mulla ei todellakaan etukäteen ollut. Hyllyt näyttivät melko tyhjiltä, sillä uusia lankoja ei ollut vielä tullut. Hyllyn alapuolella oli kuitenkin kori, jossa oli runsaasti lankoja puoleen hintaan! Siinä kohtaa lehtihylly unohtui ja rupesin keräämään koriini Miami-lankaa. Kun en osannut päättää väriä, niin otin sitten kolmea väriä ja lopputulos on tämä:


Olisi ollut suorastaan hulluutta jättää ne kauppaan, sillä yhden kerän hinnaksi tuli vain 1.25e. Siellä olisi vielä Puro Batikia, mutta ne mä taidan jättää jollekin toiselle hamsterille.

Tänään minua ilahdutti: Tiedän, että on runsaasti sellaisia ihmisiä, jotka eivät silitä vaatteitaan. Elämä olisi silloin aavistuksen verran helpompaa, mutta valitettavasti minä olen tässä asiaa nipo ja haluan, että vaatteet ovat sileitä. Koko kesän olen haaveillut, että saisin silitettävien pinkat pois silmistäni, mutta aina on ollut liian kuuma tai sitten ei vaan muuten ole huvittanut. Eilen kuitenkin apinanraivolla rupesin töihin ja kyllä nyt ilahduttaa, kun katselen näitä pinoja. Homma on jatkunut tänäänkin ja vähitellen korin pohja rupeaa pilkottamaan. Silitättekö te kaikki vaatteenne?



19 kommenttia:

 1. Ihanan kasan Miamia oot saanut halpaan hintaan, pakkohan ne on silloin korjata sieltä pois:)
  Tuosta silittämisestä. Ennen mie silitin kans kaikki, nykyään oon liian laiska siihen. silitän sitten jos tarvii. Mutta mie mankeloin lakanat. Ei tulis mieleenkään mennä ryppyisten lakanoitten väliin! Tosin, rypistyyhän ne sitten käytössä, mutta silti. Ja kotoa tää on perua, äidiltä.

  Käypäs kurkkaamassa, siulle on blogissani jotain:)

  VastaaPoista
 2. Tuohon kasaan kun saisi näppinsä. Ihana. Miten nämä langat osaavatkin viedä mukanaan.

  VastaaPoista
 3. Hih, täällä yksi antisilittäjä. Silitän tasan juhlavaatteet, siinä kaikki. Perheessä ei onneksi ole ketään joka tarvitsisi töissä edustusvaatetta. Enkä todellakaan mankeloi, vaikka meillä kotona mankeloitiin kaikki liinavaatteet.

  VastaaPoista
 4. Minä huomasin eilen, että meidän S-markettiin on tullut lankoja! En ole ennen nähnyt, joten meillä ei taida tollaasia tarjouksia olla :(

  VastaaPoista
 5. Vaatteet pitää aina silittää. Silittää kaiken -jopa miesten bokserit. Lapset on aina nauraneet mun silitysinnolle. Olen silittänyt jo jotakin 50-luvulla lapsuuskodissani vanhalla raudalla, jossa pohja kuumennettiin puuhellan päällä. Silitys oli silloin taitolaji. Sain silittää jota in nenäliinoja ja vasttavia. Sitten 60-luvulla olien ison perheemme esikoisena varsinainen silittäjä ja kaikki silitettiin tai mankeloitiin. Ennen mankelin ostoa kaulittiin. Senkin taidon osaan.
  Siis silitys on verissä ja aina olen silittänyt kaikki mahdollisen lasten ollessa pieniä kaikki silitettiin.

  VastaaPoista
 6. Kylläpä teit hyvän lankalöydön! Mulle käy joskus samalla tavalla. Se mitä alunperin lähdin hakemaan, saattaa unohtua, kun pääsee lankahyllylle. Ja jos sieltä vaikka löytyy joku oikein hyvä tarjous tai jopa tosi hyvä tarjous, niin eihän sitä voi ohittaa? Niin kuin omissa kaapeissa ei olisi jo ihan riittävästi lankaa...

  Ja silittämisestä, silitän vain ne vaatteet, jotka vaativat sitä, kuten paitapuserot ja suorat housut, mutta silitän vain omani, isäntä saa silittää omansa :D

  VastaaPoista
 7. No en silitä! Vuorokaudessa on vain rajallinen määrä tunteja. Suurin osa ripustetaan kuivumaan siten, että oikenevat kuivuessaan nätisti. Vain jotkut yltiörypistyvät kuten esmes pellavaiset housut silitän (tai oikeastaan höyrytän), mutta vasta kun otan käyttöön kaapista.

  VastaaPoista
 8. mukavasti oot ale lankoja löytänyt..
  minäkin silitin ennen ,mutta nykyään vain pakollisen ..

  VastaaPoista
 9. Minä en silitä edes juhlavaatteita, enkä lakanoita (en myöskään omista mankelia). En siis silitä mitään tekstiilejä. Jos ei kelpaa ryppyisenä, niin olkoon kelpaamatta, eikä meillä kyllä sellaisia vaatteita olekaan jotka kaipaisivat silitystä, eikä sellaisia tilaisuuksia, jossa pitäisi olla niin fiininä, että ihan silitetyissä paidoissa. Ai niin, neuleet, virkkaukset ja ristipistot kyllä silitän. :) En siis pingota neuleita, vaan höyrytän silitysraudalla, koska se on nopeampaa ja helpompaa.

  VastaaPoista
 10. En silitä, melkein ikinä.

  Meillä oli kans Prismassa sama alehinta, muutaman Miamin ja Puro Batikin otin, ajattelin saisiko niistä tehdyksi sytomyssyjä.

  VastaaPoista
 11. Minäkään en silitä kuin ne vaatteet, jotka on ihan pakko silittää. Toisaalta silittäminen on ihan kivaa, mutta on niin paljon vielä kivempaa tekemistä, että se vie aina voiton.
  Mankelia en omista, tai omistan äitini peruja, mutta en ole sitä edes tuonut kotiin.

  VastaaPoista
 12. Olen kade, noin halpoja lankoja, ja minun suosikki merkkiä :))

  Silitän pyyhkeet ja tyynyliinat. Lakanat mankeloin. Ja vaatteissa silitän vaan ne jotka sitä "vaativat" :)

  VastaaPoista
 13. Tottahan toki langat kannatti ostaa. Lehtiähän tulee joka viikko lisää, mutta hyviä lankatarjouksia harvemmin.
  Olen sellainen tuulella käyvä silittäjä. Joskus heilun hyvinkin topakkana silitysraudan kanssa ja toisinaan katson koko touhua läpi sormien.
  Ihana olisi kyllä katsoa sinun vaatekaapin kaltaisia vaatepinoja.

  VastaaPoista
 14. No en silitä. Jos mulla joskus on joku vaate, joka vaatii silittämistä niin käyttämättä jää. Hauska tapaus oli kun oltiin Blogikuvaajan kanssa seukattu jo pari vuotta ja oltiin menossa yksiin juhliin, niin hän kysyi omistanko silitysraudan:-) Lakanat kyllä mankeloin.
  Edellisen postauksen peitto on ihana!

  VastaaPoista
 15. Mun on aina pakko käydä tässä blogissa jo senkin vuoksi,että saan lukea"tänään minua ilahdutti". Auttaa löytämään pinet ilonaiheet omastakin elämästä:) Mä olen tuosta Miami langasta virkannut huivin ja oli kiva lanka työstää.
  Minä muuten silitän kaikki vaatteet!
  Upea tuo edellisen postauksen peitto.

  VastaaPoista
 16. Hyvät lankalöydöt! Kuulun kategoriaan: silitän vain kun on pakko. Ihan mukavaahan se on kun aloittaa, ikinä ei vain ole tuohon hommaan olevinaan aikaa! Aivan ihastuttava peitto isoäideistä!! Liityin lukijaksesi :)

  VastaaPoista
 17. Ihana lukea toisestakin silitysfriikistä:) Minä siis silitän aina vaatteeni ja jopa pidän siitä kovasti.

  VastaaPoista
 18. Myös meidän Sale yllätti iloisesti ja lankoja (en edes tiennyt että meidän Sale myy lankoja...) oli puoleen hintaan. Noh, hirvee lankapussin salakuljetus yläkertaan. Onneksi oli ystävätär kylässa ja kiikutti langat jemmaan:)

  VastaaPoista
 19. Täytyypä minunkin ilmoittaa etten silitä kuin joskus pakolliset juhlavaatteet, harvoin on semmosia juhlia.
  Miksen minä koskaan osu tuommoisiin kauppoihin joissa on lankatarjouksia. Varmaan siksi että kotona on jo ihan tarpeeksi lankaa.

  VastaaPoista