lauantai 1. tammikuuta 2011

Tervetuloa vuosi 2011!

Onnellista uutta vuotta teille kaikille!

Blogia olen pitänyt vasta viime elokuusta alkaen, mutta melko tarkkaa kirjanpitoa töistäni olen pitänyt aikaisemminkin. Avainsanana on ollut Marimekon vihko!Aina vuoden vaihteessa aloitan uuden vihon, johon merkitsen tarkkaan kaikki tekemäni työt. Liimaan sivulle aina työssä käytetyn langan vyötteen ja langasta leikkaan pienen pätkän, jotta muistan, millaisesta työstä on kyse. Toki kirjaan muistiin käytetyn langan määrän, puikkokoon ja työn valmistumisajankohdan. Lisäksi kirjoittelen muutamia kommentteja työn lopputuloksesta. Itse asiassa olen pitänyt siis jonkinlaista vihkoblogia jo usean vuoden ajan.


Liimailen vihkoon myös lehdistä löytyneitä artikkeleita, jotka käsittelevät neulomista tai virkkaamista. Saatan joskus kirjoitella muistiin myös kirjoista löytyneitä sitaatteja, joissa puhutaan käsitöistä.Vaikka minulla nyt onkin oikea blogi ja Ravelrystakin minut löytää, niin vihko ei ole menettänyt merkitystään ja niinpä tänään sain korkata ihan uuden vihon!

Tähän aikaan vuodesta on tapana tehdä myös jonkinlaisia uudenvuodenlupauksia. Lupausten pitäminen on tunnetusti erittäin vaikeaa, mutta siitä huolimatta aion kokeilla yhtä juttua. Tavoitteeni on nimittäin se, että lankaa saan ostaa kuukaudessa ainoastaan saman verran kuin olen sen kuun aikana käyttänyt vanhoja varastoja. Parasta tietysti olisi, jos ostosten määrä olisi pienempi kuin kulutus... Täydellistä lankojenostolakkoa en voi ajatellakaan, vaikka syytä kyllä olisi; lankavarastoni määrä on nimittäin kiloissa laskettuna kolminumeroinen!!! Noloa (mutta kuitenkin niin ihanaa).

Tässä mun uudessa systeemissä kulutukseksi lasketaan kaikkien valmistuneiden töiden langat. Minulla kun noita keskeneräisiä on pilvin pimein, niin jos innostun kovasti niiden viimeistelemisestä, niin silloinhan sen kuun kulutus voi olla suuri ja taas on lupa laukata lankakauppaan. 

PS. Viime vuonna kulutin lankaa runsaat 7 kiloa. Joskus olen kyllä ollut ahkerampikin. Valmiita töitä kertyi yhteensä 50.

Tänään minua ilahdutti: Juhlat ovat kivoja, mutta siitä huolimatta on ihanaa, kun joulusta ja uudestavuodesta on selvitty. Tervetuloa arki!

6 kommenttia:

 1. Hyvää Uutta Vuotta!

  Minä en ole uskaltanut punnita omia lankojani, mutta varmastikin pysytään kaksinumeroisessa kilomäärässä.

  VastaaPoista
 2. Nuo vihkothan ovat todellisia aarteita! Niissä kun on tallessa aina vyöte ja lankanäytekin.

  Hyvää alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
 3. hyvää alkanutta vuotta!

  Minua ilahduttaa, että jollakin on enemmän lankaa kuin minulla! ;)

  Remontin alla tammikuussa 2009 punnittiin ja silloin oli jotain 50-60 kilon välissä ja aina on tullut ostettua uutta ja ihanaa ja työt ovat häirinneet neulomista...Sanotaan, että raha tulee rahan luo, mutta meillä on lanka tullut langan luo. Välillä ihmiset (=suku ja ystävät) tuovat lankoja, joilla he eivät tee mitään enää minulle. Luulen, että nyt on enemmän,ainakin lankaa on joka paikassa.

  VastaaPoista
 4. Minä olen alkanut pitää vihkoa vasta pari vuotta sitten, blogia olen pitänyt jo kohta viisi vuotta. Ennen blogia en ikinä edes ajatellut laskea langankulutuksia, käsitöihin meni lankaa se mitä meni, ja uutta käytiin ostamassa aina kun oli tarvetta. :)

  Hyvää tätä vuotta sinulle ja toivottavasti uuteen vihkoosi tulee paljon täytettä! :)

  VastaaPoista
 5. Vihkosysteemi on tosi kiva. Jotenkin konkreettisempi kuin netti... Minäkin aina aloitan alkuvuodsesta mut sit se jää samalla tavalla kuin päiväkirjan kirjoittaminen lapsena.

  On sitä lankaa kyl tosi paljon...mut tervetuloa lankakauppaan silti:-) Loppiainen vielä ja sit päästään normiarkeen:-)

  VastaaPoista