keskiviikko 3. heinäkuuta 2024

Pitkästä aikaa!

En ole kirjoitellut tänne blogiin yli kahteen kuukauteen ja Instagram-tilini on ollut myös tauolla. Mitään erityistä syytä tälle ei ole. Koko ajan olen neulonut, mutta en ehkä ihan niin paljon kuin yleensä. Yksi keskeneräisistä töistä on torkkupeitto ja sen tekeminen kestää kauan, joten valmiita töitä ei ole tupsahdellut ihan entiseen tahtiin. Kahdet sukat olen kuitenkin saanut valmiiksi.

ALIZE-SUKAT
Lanka: Alize Superwash Comfort Socks 66g
Puikot: 2.25mm

Alizen sukkalangat ovat melko edullisia ja niissä on kauniita värejä. Siinä syy, että tällaisia yksittäisiä keriä tulee aina välillä hankittua. Sukat olen neulonut jo maalis-huhtikuussa. Väritys on niin kiva, että taidan pitää nämä itselläni.FORTISSIMA-SUKAT
Lanka: Schoeller & Stahl Fortissima Cotton Stretch 48g
Puikot: 2.25mm

Kesällä pitää neuloa ainakin yhdet puuvillasukat. Jos tarkkoja ollaan, niin tässä langassa on 41% villaa, 39% puuvillaa, 13% polyamidia ja 7% polyesteria. En meinannut muuten uskoa silmiäni, kun huomasin, että olen ostanut tämän lankakerän vuonna 2015! En ole vähään aikaan ostanut näitä puuvilla- tai puuvillasekoitelankoja, mutta siitä huolimatta tuntuu, että mun varasto ei tyhjene millään. 


Koska kyseessä on kesäsukat, niin tein melko lyhyen varren (n. 7,5cm). 


Eilen olin tyttäreni kanssa retkellä Helsingissä. Pääkohde oli Ateneum, mutta päivään sisällytettiin myös yksi lankakauppavierailu. Kohteeksi valikoitui Lamb & Co. Ostin yhden vyyhdin raidoittuvaa Eldur Yarnsin sukkalankaa sekä noita söpöjä silmukkamerkkejä. Olisin halunnut vierailla myös Armi Yarnsilla, mutta se on valitettavasti kiinni maanantaisin ja tiistaisin. Oli muuten hauska sattuma, että Armi Yarnsin omistaja piipahti Lamb & Co:ssa juuri silloin kun me olimme siellä! 


Mujissa on myös kiva piipahtaa Helsinki-reissuilla. Nide-kirjakauppa sijaitsee Mujin tiloissa ja sieltä löysin ihanan Muumi-pussukan. Se on juuri täydellinen sukka- tai huiviprojekteja varten.

Tänään minua ilahdutti: Suomalaisesta kirjakaupasta bongasin pari viikkoa sitten Katja Makkosen kalenterin. Kalenterin ideana on, että samalla perusohjeella voi neuloa joka kuukausi uuden kaarrokeneuleen. Vähän hassua toki ostaa kalenteri tähän aikaan vuodesta, mutta kun hintaa oli 2e, niin mielestäni tämä oli perusteltu ostos.


6 kommenttia:

 1. Piti oikein käydä katsomassa vanhasta blogistani, kun niin tutulta näytti Alize-sukkien väritys. Ja löytyiväthän ne samanväriset kahdet lasten sukat yhdestä kerästä.
  Puuvillasekoitelankoja en ole vielä sukkiin kokeillut; varmaan pitäisi.
  Olet tehnyt kivoja ostoksia Helsinki-retkellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska sattuma, että olemme neuloneet saman värisestä langasta sukkia.

   Poista
 2. Suloisia sukkia olet neulonut. Hauska kalenteri tuollainen, mutta on kyllä urakkaa neuloa 12 kaarrokevillapaitaa,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuskin minäkään noita kaikkia neulon! Kuvioita voi soveltaa johonkin muuhunkin työhön.

   Poista
 3. Kivoja sukkia. Ostin alkuvuonna yhden vyyhdin Elduryarnin raitasukkalankaa ja nyt festareilta vähän enemmän. oli kiva lanka neuloa ja kauniit värit. Tuo Muumi-pussukka on tosiaan kiva projektipussi pienemmille töille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla, että tuota raitasukkalankaa on mukava neuloa. Omaani en ole vielä aloittanut.

   Poista