lauantai 27. tammikuuta 2024

Jämäraitasukat

JÄMÄRAITASUKAT
Lanka: Lystig Yarn Merino DK, Schoeller & Stahl Fortissima Color ja Gründl Hot Socks Riva yht. 92g
Puikot: 2.75mm

Kaivelin heti vuoden vaihtumisen jälkeen jämälankakoriani ja sieltä löytyi kivoja DK-vahvuisia sukkalankoja.  

Yhdistin näihin sukkiin kolmea eri lankaa ja ainoastaan yhdestä nöttösestä pääsin kokonaan eroon. Jämälankasukkia on siis tulossa lisääkin.

Tein kahta sukkaa yhtäaikaa (sukkapuikoilla tosin), joten jokaisesta kerästä piti ottaa lankaa sisältä ja päältä. Lopputuloksena oli aikamoinen sekasotku ja välillä mietin, että onko tässä mitään järkeä. 

Sukat raidoittuivat hyvin eri tavalla. Toiseen sukkaan tuli aivan liikaa vihreän sävyjä peräkkäin. Ensin se harmitti, mutta nyt oikeastaan jo tykkään tästä eriparisuudesta.

Tänään minua ilahdutti: Olen ollut jo yli kuukauden ostamatta lankaa. Kuulostaa vaatimattomalta suoritukselta, mutta kun ottaa huomioon, että tammikuussa on ollut alemyyntejä ja uutuuksiakin on tullut kauppoihin, niin onhan tämä aika hienoa. 

4 kommenttia:

  1. Hienoa, ei uutta lankaa ja jämävarasto vajui! Silmä tottuu varmasti tuohonkin vihreän määrään, ja harmaat raidat tasoittavat. T Saukkis

    VastaaPoista
  2. Ihanat raidat ja hauskaa tuo lanka minäkin päätin, että autotallin muovilaatikot on oltava tyhjät ennenkuin ostan uutta lankaa. (https://enkulinkasityot.blogspot.com)

    VastaaPoista
  3. Kivan pirteät sukat. Minua ihastuttavat juuri nyt eriparisukat. Väriä ja valoa elämään!

    VastaaPoista
  4. Kivat sukat! Jännä tuo eri näköiset sukat parina; vuosia sitten en olisi nähnyt niitä kivoina, mutta nyt on toisin. Täälläkin on suunnitelmissa jämälankasukkia ja -tossuja. Katsotaan, mitä toteutuu. Tyttären puseroa pitää nyt kuitenkin pääsääntöisesti neuloa.
    Hienoa, kun lankaa et ole ostanut. Mulla meni vähän överiksi tammikuussa lankojen osto (osin ne puserolangat)

    VastaaPoista