tiistai 8. marraskuuta 2022

Humu-pipo

HUMU-PIPO
Lanka: Rowan Kidsilk Haze ja Katia Silk-Mohair yht. 86g
Puikot: 3mm
Ohje: Humu-pipo by Leeni Hoimela (Urban Knit Easy)

Humu-pipo on jo toinen neulomani työ Leeni Hoimelan kirjasta Urban Knit Easy. (Ensimmäiseksi neuloin Luoto-pannan.) Ohjeessa kehuttiin, että pipo on todella helppo neuloa, mutta minun on pakko tunnustaa, että en ensin millään meinannut tajuta ohjetta!

Pipo neulotaan kaksinkertaisella mohairlangalla. Minä yhdistin toisiinsa yksivärisen Rowanin  ja liukuvärjätyn Katian silkkimohairin. Lopputulos on hauskan eläväinen. 

Pipo on erittäin lämmin, sillä neulos on kaksinkertainen. Neulomisessa oli kova työ, sillä ensin neulottiin pitkä pötkö, joka sitten aseteltiin kaksinkerroin. Tämä jännä rakenne aiheuttikin sen, että en ensin ymmärtänyt ohjetta. Loppujen lopuksi pipon neulominen oli kuitenkin helppoa, kuten ohjeessa luvattiinkin.

Tänään minua ilahdutti: Vähän rupeaa jo kaiken pimeyden keskellä "jouluttamaan". Joululehtiä olen jo lueskellut ja teekalenterikin on hankittuna. Suurin odotuksen aihe on tänä vuonna Rva Silmusolmun lankajoulukalenteri.

2 kommenttia:

  1. Kaunishan siitä tuli ja ihanan värinen. Voin kuvitella että on ollut työläs projekti, mutta kyllä kannatti. Minä olen kirjaston jonossa tuohon kirjaan. Kehuja olen kuullut.

    VastaaPoista