torstai 8. syyskuuta 2022

Siskoni mun

SISKONI MUN
Niina Laitisen inspiroimia neuleita
Design Minna Metsänen
Moreeni
(Arvostelukappale)

Tämä syksy tuntuu olevan neulojan unelmien täyttymys! Ihania neulekirjoja nimittäin putkahtelee sellaisella vauhdilla, että perässä ei tahdo pysyä. Yksi näistä ihanuuksista on Siskoni mun -kirja. 


Novitan suunnittelija Minna Metsänen on tehnyt 21 neuleohjetta. Kaikkien ohjeiden inspiraationa on ollut Niina Laitisen rakastetut villasukkamallit. Ohjeista suurin osa on neuletakkeja tai -puseroita. 


Oma suosikkini on Kallaveet-neulepusero ja tähän neuleeseen hankin jo langatkin (Novita Woolly Wood ja Novita Tuuli). 


Hyvin todennäköisesti neulon myös Anemone-pitsineulepuseron. Tässä on käytetty juuri noita värejä, jotka olen varannut Kallaveet-puseroon.Upeita ovat myös Ylpeys & Ennakkoluulo -kirjoneulepusero ja Kaiho-neulepusero.


Ensisilmäyksellä-huivikin kutkuttelee, mutta minulla on jo niin monta huivia, että olisi varmasti parempi keskittyä muihin neuleisiin.


Todellinen taidonnäyte on Kirsikankukkien aikaan -torkkupeitto, joka on neulottu Novitan Isoveli-langasta. Minulla ei taida kuitenkaan kärsivällisyys riittää tuollaisen peiton neulomiseen.

Siskoni mun -kirja on uskomattoman upea teos! Minna Metsänen on supertaitava työmyyrä, joka ei tuo itseään millään tavalla esille, vaan antaa neuleiden puhua puolestaan. Toivottavasti kirja käännetään myös muille kielille, sillä uskon, että muutkin kuin suomalaiset innostuisivat näitä ohjeita neulomaan.

Tänään minua ilahdutti: Kuten sanoinkin, niin en todellakaan tarvitse lisää huiveja. Järjestelin huivini uudelleen ja niitä oli näin monta!

4 kommenttia:

 1. On sinulla aika reilusti huiveja, mutta hieno on järjestys. Tuosta on helppo valita vaikka joka päivälle oma huivi.
  Hankin myös tuon Siskoni mun -kirjan, mutta vielä en ole ehtinyt perehtyä. Kivoja valintoja esittelit tuossa yllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että sinäkin pääset nauttimaan tästä kirjasta.

   Poista
 2. Oho! On tosiaan huiveja sinulla. Omasta mielestäni itsellänikin on, mutta ihan moiseen määrään en pääse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neulomisharrastus on kestänyt niin kauan, että kaikkea on ehtinyt kertyä!

   Poista