torstai 30. joulukuuta 2021

Minun islantilaisneuleeni

MINUN ISLANTILAISNEULEENI
Moreeni, Otava
Arvostelukappale

Minun islantilaisneuleeni -kirjassa on yhteensä 18 mallia kahdeksalta eri suomalaissuunnittelijalta. Malleja on naisille, miehille ja lapsille. 

Nyt kun olen selaillut kirjaa useamman kerran, niin mielestäni kaksi kauneinta neuletta ovat nämä kaksi:


SYDÄNMAA

 
SIIMES

Hämmästyin kovasti, kun huomasin, että kummatkin neuleet on suunnitellut Niina Laitinen. Hänhän on aiemmin tullut tunnetuksi lähinnä sukkien suunnittelijana.

KELTAINEN KUKKULA

Paksut islantilaisneuleet ovat mainioita ulkokäytössä ja siksi minua viehätti kovasti tämä Anna-Karoliina Tetrin malli. Hupullinen neule on käytännöllinen monenlaisessa säässä.

KETTUMETSÄ

Tässä hauskassa Minttu Wikbergin puserossa voi itse päättää, mihin kohtaan puseroa ketun haluaa neuloa. Oli mukava huomata, että mallista on olemassa koot myös aikuisille.

FLOTI

Floti (eli Laivasto) -neuleessa on kiehtovia käärmekaulaisia veneitä. Neuleen on suunnitellut Soile Pyhänniska. 

Pakko tunnustaa, että aloin olla jo hieman kyllästynyt kuviollisiin kaarrokeneuleisiin. Tuntuu nimittäin, että niitä on tällä hetkellä ihan joka paikassa. Siitä huolimatta huomaan, että kaiken tämän runsauden keskeltä löydän aina malleja, jotka viehättävät niin paljon, että haluaisin neuloa ne. Itse asiassa tälläkin hetkellä minulla on yksi kaarrokeneule puikoilla...

Tänään minua ilahdutti: Koiramme on tottunut kulkemaan lähinnä metsäisessä maastossa. Nyt kun asumme aivan kaupungin keskustassa, niin sillä on ollut monta ihmettelemisen aihetta. Yksi niistä on ollut näyteikkunoiden mallinuket. Koiran pieneen päähän ei mahdu, miksi ne eivät vastaa, vaikka kuinka häntää heiluttelee ja vikisee!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti