keskiviikko 29. joulukuuta 2021

Muutto ja siitä johtuva bloggaustauko

Marraskuu ja joulukuu ovat olleet kovin hiljaisia täällä blogissa. Todellisessa elämässä onkin ollut sitäkin vilkkaampaa. Siitä ovat pitäneet huolen muutto, tyttären muutto, kiireet töissä ja jouluvalmistelut. Täytyy sanoa, että noista aineksista saadaan sellainen keitos, että vieläkään en ole kaikesta toipunut.

Olemme asuneet lähes 30 vuotta samassa asunnossa. Jo pitempään olemme haaveillut siitä, että voisimme asua aivan keskustassa ja marraskuun lopussa tuo haave toteutui, kun löysimme sopivan asunnon. Päätös oli pakko tehdä nopeasti, sillä tällaiset asunnot menevät nopeasti kaupaksi. Onneksi vanhaa asuntoa ei tarvinnut heti myydä, sillä tyttäremme tulee ainakin toistaiseksi siihen asumaan. 

Kuvittelin, että muutto olisi helppo, kun vanhaa asuntoa ei tarvitse saada tyhjäksi tiettyyn päivämäärään mennessä. Onhan se varmasti näin helpompaa, mutta en väittäisi muuttoa koskaan helpoksi. Voitte vaan kuvitella, miten paljon tavaraa on kertynyt näiden vuosikymmenien aikana!

Lankavarastoa rupesin pienentämään jo marraskuussa Facebookin Lankahamsterit-ryhmässä. Paljon sainkin myytyä, mutta aikamoisesta määrästä pitäisi vieläkin päästä eroon. Täällä uudessa asunnossa ei ole nimittäin ihan yhtä paljon kaappeja, joihin lankani kätkisin.

NALLE RAITASUKAT II
Lanka: Novita Nalle Garden ja Novita Nalle Taika yht. 81g
Puikot: 2.75mm

Muuttoviikkojen aikana en neulonut yhtään silmukkaa. Nämä raitasukat valmistuivat jo marraskuun alussa. Innostuin niin näistä Nalle-sukista, että loin silmukat heti uusiin sukkiin. Tällä kerralla valitsin väreiksi kaksi punasävyistä kerää. 


Näistäkin sukista tuli kivat, mutta ruskeasävyiset ovat vieläkin kauniimmat.

Raidoista saadaankin sopiva aasinsilta siihen, että tyttäreni oli tehnyt minulle joululahjaksi savesta lampaan. Ja kyseessä ei olekaan mikä tahansa lammas, vaan aivan oikea Raitalammas! Ihan mahtava lahja!Tänään minua ilahdutti: Minun ympärilläni on taitavia nuoria ihmisiä. Pojan tyttöystävä oli neulonut itselleen onteloneuleena Potter-huivin, joka on mielestäni yksi upeimmista neuletöistä, mitä olen koskaan nähnyt!

2 kommenttia:

 1. Huh, muutto on kyllä melkoista touhua. Me ollaan asuttu 36 vuotta omakotitalossa ja levittäydytty lasten muutettua kotoa. Pelottaa joskus tuleva muutto, vaikka vähän kerrallaan yrittää jotain järjestää. Mutta tyhjät tilat pakkaavat aina täyttymään.
  Ihana raitalammas! Upea huivi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tämä muutto sen verran rankkaa puuhaa, että toivottavasti sitä ei tarvitse kovin pian tehdä uudelleen! Toisaalta tuntuu todella hyvältä käydä kaikki tavarat läpi ja laittaa tarpeettomat tavarat kiertoon.

   Poista