tiistai 19. lokakuuta 2021

Tiiraluoto

TIIRALUOTO
Lanka: Novita Nordic Wool yht. 441g
Puikot: 3.5 ja 4.5mm
Ohje: Tiiraluoto by Lea Petäjä (Novita Kesä 2019, malli nro 2)

Vihdoinkin minulla on se, nimittäin ikioma jouluneule! Vuosikausia olen siitä haaveillut, mutta jostain syystä vasta nyt sain sen tehtyä.


Malliksi valikoitui Lea Petäjän suunnittelema Tiiraluoto. Kuvio ei ole mitenkään erityisen jouluinen, mutta värivalinta tekee tästä joulupaidan. Toki aion käyttää tätä talvella muutenkin ja siksi onkin hyvä, ettei kuviossa ole esimerkiksi tonttuja. 


Lanka on Novitan Nordic Woolia ja punaisen värin nimi on osuvasti "Joulu"!


Kooltaan pusero on täydellinen. Nordic Wool venyy pituutta aavistuksen kastelussa, mutta siihen olin varautunut. Tein nimittäin samasta langasta helmikuussa Pilkku-villatakin.


Kuvausta varten piti kaivaa jo tonttukorvakorut esille!

Tänään minua ilahdutti: Joulu on ollut jo muutenkin mielessä; olen hankkinut jo 4 joululehteä! Sen lisäksi löysin kirpparilta näin ihanan Villeroy & Bochin joululautasen:


Maksoin siitä vain 8 euroa, joten todellisesta löydöstä oli kyse. Tällä hetkellä se on toiminut purkulangan alustana:


Päätin nimittäin purkaa vuonna 2010 neulomani Noro-paidan. Langoista tulee tulevaisuudessa ehkä huivi.
 

4 kommenttia:

 1. Enpä huomannut aiemmin tuota mallia. Kiva, kun ei kovin leveä tuo kuvio kaarrokkessa. Tuollainen joulupaita olisi minunkin makuuni.
  Olipa hyvä löytö tuo V&B joululautanen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään kiinnittänyt tähän malliin mitään huomiota ennen kuin rupesin etsimään malleja Novitan Nordic Wool -langalle.

   Poista
 2. Todella kaunis Tiiraluoto ja tuo väri sopii sinulle täydellisesti. Upean löydön olet tehnyt. Kyllä kirpparit on parhaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kirppareilla pitää käydä aika usein, niin sitten tekee välillä hyviä löytöjä. Onneksi kirpparikäynnit ovat hauskaa huvia!

   Poista