sunnuntai 31. lokakuuta 2021

Helsingin kirjamessut 2021Oli aivan uskomaton tunne, kun vihdoinkin pääsi kirjamessuille pitkän tauon jälkeen. Tämän vuoden odotetuin vieras oli Camilla Läckberg, joka yhdessä Henrik Fexeuksen kanssa on kirjoittanut kirjan Mentalisti. Kuuntelin kirjan heti sen ilmestyttyä ruotsiksi ja tykkäsin siitä kovasti. Olikin todella mahtavaa saada kuulla, että kirja on trilogia, joten tätä herkkua on tulossa lisää. Itse asiassa Camilla ja Henrik ovat juuri saaneet valmiiksi kirjasarjan kakkososan. Ilmestymisaikaa he eivät kuitenkaan paljastaneet.

Kirjamessuilla oli paljon tarjottavaa myös käsityöihmisille. Yksi uusimmista käsityökirjoista on Jonna Kalliomäen JonSukat Lasten neuleet. Jonna oli signeeraamassa kirjojaan Readmen osastolla.
Kirjojen lisäksi löysin messuilta kivoja kortteja sekä pussukoita. 


Katja Saarion kettuaiheiset piirrokset ovat niin sympaattisia. Tuohon pussukkaan ajattelin sujauttaa lukulaitteeni.


Minna Lehväslaihon kojulta löysin ihanan neuleaiheisen kortin. Kun olin sitä maksamassa, niin minulle esiteltiin myös tätä pussukkaa. Tietysti halusin myös sen, sillä sehän on täydellinen sukkaprojekteja varten.

Vaikka messuilla oli paljon katsottavaa ja kuunneltavaa, niin muutaman tunnin kiertelyn jälkeen oli pakko luovuttaa. Maskin käyttö rupesi myös jossain vaiheessa tuntumaan ahdistavalta. Niinpä päätimme tyttäreni kanssa lähteä hieman haukkaamaan happea ennen junan lähtöä.


Pasilan aseman ulkopuolella pääsimme ihastelemaan kaunista lokakuun taivasta. Tunnelma aseman ympäristössä oli melkein kuin olisi ollut ulkomailla!

Piipahdimme nopeasti myös Triplan puolelle, sillä kumpikaan meistä ei ole aiemmin siellä ollut. Hauska huomata, että useimmat kaupoista oli sellaisia, joista en aiemmin ollut kuullutkaan. Yksi söpöimmistä kaupoista oli tuo yllä oleva. Yhtään hullumpi ei ollut myöskääm Lindtin suklaapuoti. Täälläkin oli siis sellainen tunne, kuin olisi ollut muualla kuin Suomessa. Aika halpaa tämä "ulkomaanmatkailu" nykyään!

Tänään minua ilahdutti: Camilla Läckberg on hyvin aktiivinen etenkin Instagramissa. Ennen esiintymistään hän kuvasi yleisöä. Sattui hauskasti, että minä kuvasin juuri samaan aikaan häntä ja lopputulos on tässä:

Kaiken kukkuraksi tämä tilanne päätyi myös Ylen pääuutislähetykseen!

4 kommenttia:

 1. Postauksesi on mahtavan innostava tuulahdus kirjamessuilta! Olit tehnyt hienoja löytöjä. Mukavaa marraskuuta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkäsit messukatsauksesta. Mukavaa marraskuun jatkoa myös sinulle!

   Poista
 2. En ole pitkään aikaan päässyt kirjamessuille. Joskus kauan sitten houkuttelin tyttären ja vävyn messuille. Vävy ei ollut kovin innostunut, mutta lähti kuitenkin kanssamme. Oltiin koko päivä ja kun mun piti lähteä junalle, niin sanoi: selviäthän yksin. Niin he jäivät messujen loppumiseen saakka. Tiesin että hän viihtyy, vaikka epäili messuja kovin kaupallisiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en ole onnistunut houkuttelemaan miestäni mukaan messuille. Onneksi tytär lähtee innokkaasti mukaan.

   Poista