lauantai 23. lokakuuta 2021

Suuri suomalainen toivesukkakirja - Sukat kaikilla mausteilla

SUURI TOIVESUKKAKIRJA
Sukat kaikilla mausteilla
Moreeni, Otava
(Arvostelukappale)

Suuri toivesukkakirja -sarjassa taitaa olla entuudestaan jo kolme osaa. Nyt on vuorossa kirja, joiden malleissa on jokin poikkeuksellinen tekniikka, yllättävä materiaali tai jotain muuta ennennäkemätöntä. Aika paljon on siis luvattu, mutta toteutuvatko lupaukset?

Ohjeita on kaiken kaikkiaan 30 ja suunnittelijoina on tuttuja nimiä, kuten Pirjo Iivonen, Tiina Kaarela, Niina Laitinen ja Anna-Karoliina Tetri.

LUPPAKORVA (Anna-Karoliina Tetri)

Huovutetut Luppakorvat osuvat ensimmäisenä silmiini. Uskon, että aika moni ilahtuisi, jos tällaiset tossut löytyisivät esim. joululahjapaketista!

SULOISET (Niina Laitinen)

Näissä tossuissa ei ole mitään muuta erikoista kuin tuo rusetti, mutta juuri se tekee näistä tossuista ihan superihanat. Nämä on kyllä melkein pakko neuloa!

NILKKAKORU (Anna Mäkilä)

Pelkistetyt sukat ovat saaneet helmikoristeen ja kyllähän ne tekevät sukista hienot. Helmet pujotetaan lankaan ennen neulomista.

VIA KORSNÄS (Anna Mäkilä)

Monelle Korsnäsin paita on varmasti tuttu, mutta tässä on ohje myös sukkiin. Niiden tekemiseen tarvitaan myös virkkuukoukkua.

LUMOUS (Heini Perälä)

Näissä sukissa on käytetty glitterlankaa ja ommeltavia Swaroski-kristalleja. Sukkien nimi on tullut Harry Potter -kirjasarjassa käytetystä Valois-loitsusta (englanniksi Lumos).

KUKKUU (Hanne Piirainen)

Nämä virkatut Kukkuu-sukat näyttivät silmiini ensin aika hurjilta, mutta nyt kun katselen niitä uudelleen, niin nämähän ilahduttaisivat kovasti harmaana syyspäivänä.

SANANJALKA KUKKII Marjukka Vuorisalo)


Sananjalka kukkii -sukkien käyttöön tarvitaan jo aikamoinen annos rohkeutta (sekä kauniit sääret). Itse jätän nämä suosiolla väliin.

Esittelin vain seitsemän sukkamallia kolmestakymmenestä ja kyllä näistäkin jo huomaa, että kirjan lupaus jostain erityisherkusta todellakin toteutuu!

Tänään minua ilahdutti: 


2 kommenttia: