maanantai 25. lokakuuta 2021

Syksyiset raitasukat

SYKSYISET RAITASUKAT
Lanka: Novita Nalle yht. 76g
Puikot: 2.75mm

Yleensä minulla on aina yhdet sukat tekeillä, mutta elokuun puolen välin jälkeen en ole lainkaan koskenut sukkapuikkoihin. Kovasti kuitenkin jo kaipasin sukkien neulomista ja siksi nappasin lankakorista kaksi sellaista Nalle-kerää, jotka mielestäni sopivat hyvin yhteen.


Pilkullinen lanka on Nalle Peltoa (801) ja ruskean Nallen sävy on nimeltään vaahtera (641). 


Neljän kerroksen raidoituksella sukista tuli varsin harmoniset. Raitasukkien neulominen oli niin kivaa, että nyt olen jo tekemässä toista paria. Tälläkin kerralla lankana on Nalle. 


Tänään minua ilahdutti: Olin syyslomalla Porvoossa ja siellä vierailin mm. J.L. Runebergin kirjailijakodissa. Siellä silmäni osuivat Fredrika Runebergin viimeiseksi jääneeseen käsityöhön. Vitriinin vasemmassa yläkulmassa on keskeneräiseksi jäänyt sukankudin.


Museokaupasta sai ostaa käsinneulottuja sukkia, joissa on samanlainen raidoitus kuin Fredrikan sukassa.

6 kommenttia:

 1. Upeita raitoja sukissasi. Raitasukkia on kiva neuloa.

  Onpas kaunis yksityiskohta tuo museon vitriiniin kasattu kokonaisuus. Upea idea on ollut toteuttaa samanlaiset raidat kuin Fredrikan sukassa - ja oi oi noita hänen silmälasejaan

  VastaaPoista
 2. Raitasukat on kauniita ja nämäkin.
  Samaan käsityöhön kiinnitin huomion kun pari kesää sitten vierailimme Porvoossa. Silloin se oli pöydällä esillä.Sukkia ei ollut silloin myynnissä.

  VastaaPoista
 3. Huippu kauniit sukat ja ihanat värit ♥

  VastaaPoista