sunnuntai 4. huhtikuuta 2021

Wednesday Sweater

WEDNESDAY SWEATER
Lanka: Noro Kochoran 691g
Puikot: 5mm
Ohje: Wednesday Sweater by PetiteKnit

Noro-lankojen buumi oli yli kymmenen vuotta sitten ja minä tietysti tyylini mukaisesti hamstrasin niitä aikamoisen varaston. Lankamuotikin muuttuu aikamoista vauhtia ja välillä tuntui, että Noro-langat ovat toivottoman vanhanaikaisia.

Lankoja järjestäessäni silmiini osui tämä Noro Kochoran, joka on todella ylellistä lankaa; siinä on 50% villaa, 30% angoraa ja 20% silkkiä. Pienen etsimisen jälkeen keksin, että sehän olisi aivan täydellinen lanka PetiteKnitin suunnittelemaan Wednesday Sweateriin. Ohjeessa villalankaan on yhdistetty silkkimohairia, mutta Kochoran on niin paksua, että se sopi yksinään tähän malliin. Angora tuo puseroon ihanaa pörröisyyttä. Tosin haittapuolena on se, että ainakin neulottaessa langasta lähti todella paljon valkoista nöhtää, joka tarttui ikävästi tummiin vaatteisiin. Täytyy toivoa, että käytössä sitä ei irtoaisi ihan niin paljon.Tein puseron alunperin itselleni ja se on kokoa L. Tyttäreni toimi ystävällisesti mallina (hän on kokoa M) ja täytyy valitettavasti myöntää, että pusero sopii hänelle vähän turhankin hyvin. Voi siis olla, että joudun luovuttamaan sen hänelle. Tytär tosin ehdotti puserolle yhteishuoltajuutta!

Ohje on hyvin yksinkertainen, mutta jälleen kerran PetiteKnit on onnistunut pienillä yksityiskohdilla saamaan mallista kuitenkin mielenkiintoisen ja tyylikkään.

Tänään minua ilahdutti: On ollut todella ihana saada kummatkin lapset pääsiäislomaksi kotiin. 

2 kommenttia:

 1. Ihana kaunis paita! Keväinen eikä ollenkaan vanhanaikainen.
  Täytyypä googlailla, vieläkö tuota Noro Kochorania jostakin saisi, kuulostaa ja näyttää niin houkuttelevalta langalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kochorania ei ilmeisesti enää valmisteta, mutta voihan sitä jossain olla vielä myynnissä.

   Poista