sunnuntai 11. huhtikuuta 2021

Gracious

 

GRACIOUS
Lanka: LullUll av Jenny Penny Mysa ja Lankafarmin Juhlasukka yht. 338g
Puikot: 3.75 ja 4mm
Ohje: Gracious By Melissa Clulow (Espace Tricot)

Gracious on mainio ohje, kun haluaa käyttää yksittäisiä vyyhtejä samassa projektissa. Värien valinta tähän puseroon oli  hauskaa puuhaa. Alunperin oli tarkoitus, että kaikissa palkeissa käyttäisin Tukholman käsityömessuilta ostettuja Jenny Pennyn lankoja, mutta lopulta päädyin ottamaan pinkin langan tilalle Lankafarmin ihanaa kuparin väristä Juhlasukkalankaa. 


Puseroni väritys on hyvin samanhenkinen kuin alkuperäisessä ohjeessa. 


Halusin puserooni täyspitkät hihat ja siksi jouduin hieman soveltamaan ohjetta. Hihoissa raitapalkit ovat pidempiä kuin vartalossa. Ennen resoria kavensin 20 silmukkaa ja siten sain hihansuista hieman pussimaiset. Merinolanka yleensä venähtää kastelussa aika paljon ja niin kävi nytkin. Sen takia hihoista tuli vähän liiankin pitkät, mutta onneksi resorin voi taitella ja silloin pituus on ihan ok. Helmassa lisäpituus olikin oikein tervetullut.


Ohjeessa ei ole lyhennettyjä kerroksia niskassa ja siksi pääntie laskee takaa hieman liian alas. Onneksi se ei kuitenkaan ole kovin häiritsevää.


Tätä tehdessä oli todellinen flow-fiilis, sillä puseron tekoon meni kolme viikkoa ja samalla tein kuitenkin muitakin projekteja. Värit ovat sellaiset, että tätä voi hyvin nimittää kevätpuseroksi. Muutenkin ajatukset ovat kovasti jo kesäisemmissä neuleissa. Vielä en ole kuitenkaan päättänyt, minkä ohjeen otan seuraavaksi työn alle. Sitä miettiessä voin viimeistellä keskeneräisiä töitä. Tosin niitäkään ei ole enää kovin monta.

Tänään minua ilahdutti: Mies on katsonut vanhoja MasterChef jaksoja ja niiden myötä hän on innostunut entistäkin enemmän ruuanlaitosta. En valita!

4 kommenttia:

 1. On kyllä kaunis ja tykkään väreistä todella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen itsekin oikein tyytyväinen näihin väreihin.

   Poista
 2. Kaunis paita ja tuo ruosteenruskea raita on upea. Olisi hienoa, jos meilläkin mies innostuisi ruoanlaitosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo ruosteenruskea (tai kupari) on vielä kauniimpi luonnossa.
   Itse en tykkää ruuanlaitosta ja siksi olen todella kiitollinen, että mies kokkailee.

   Poista