sunnuntai 18. lokakuuta 2020

JonSukat Villasukkarakkautta - Uudet ideat

JONSUKAT VILLASUKKARAKKAUTTA
Uudet ideat
Jonna Nordström
Readme
Arvostelukappale

Jonna Nordströmin uutta villasukkakirjaa on kovasti jo odotettu. Ensimmäisen kirjan esittelyn löydät täältä.


Ihan aluksi on todettava, etten pidä kirjan kansikuvasta. Se on mielestäni aivan liian levoton. Vertailun vuoksi kuvassa on myös Jonnan ensimmäinen sukkakirja ja siinä kansi on minun mieleeni. 


Yllä näkyvät kaikki kirjan ohjeet. Ne ovat kauniita, mutta oli aika hämmentävää huomata, että todella moni niistä on sellaisia, jotka ovat aiemmin ilmestyneet eri lehdissä (Suuri Käsityö ja Kotivinkki) tai sitten sellaisia, jotka olivat ensimmäisessä kirjassa ja nyt niistä on muokattu ohje kurvikkaille pohkeille. Oikeasti uusia ohjeita on vain muutama! Samoin kirjan alkuosan vinkit ovat täsmälleen samat kuin ensimmäisessä kirjassa.


Vaikka kansikuvasta en pidäkään, niin muut kirjan kuvat ovat kauniita ja selkeitä. Yksi kauneimmista malleista on Valentinat, mutta valitettavasti tämäkin on jo aiemmin julkaistu ystävänpäivänä 2020.


Valentinat-sukille voi neuloa kaveriksi vielä lapasetkin.


Ihana lapasmalli on myös Pakkaspäivän Jonttuut.


Jonniinat on aivan uusi polvisukkamalli. 


Myös Jonnaset on uusi malli ja siitä on olemassa myös versio kurvikkaaseen pohkeeseen:


Kirjan ohjeet on pääosin tehty paksuilla sukkalangoilla (100g/200m). Kirjassa neuvotaan käyttämään kurvikkaiden pohkeiden ohjeita, jos haluaa käyttää sukissaan ohuempia lankoja.Vaikka sukat ja lapaset ovat kivoja, niin eniten innostuin JonttuHuivista ja JonttuPannasta. Ne on neulottu teeteen Primaverasta, joka on pehmeää merinovillaa.


Kirjan viimeisenä ohjeena on hauskat IrokeesiJonit, joihin voi käyttää erilaisia jämälankoja. 

Tänään minua ilahdutti: Ostin kesällä lenkkarit Prismasta. Parin kuukauden käytön jälkeen ne menivät rikki kantapään kohdalta (kova muovi törrötti niin, että kengät olivat käyttökelvottomat). Kuitin olin valitettavasti ehtinyt heittää pois, mutta menin kuitenkin asiakaspalveluun tekemään valituksen. Koska olin maksanut asiakasetukortilla, he pystyivät jäljittämään kuitin. Sen jälkeen sain valita uudet kengät tilalle. Minua ilahduttaa todella paljon näin sujuva asiakaspalvelu!

5 kommenttia:

 1. Selasin kirjaa kirjakaupassa ja jätin ostamatta viime viikolla tai tässä joskus. Eläkeläisenä menee päivät välillä puuroksi ja varsinkin näin eristyksissä.

  VastaaPoista
 2. No nyt selvis miks meidän verkkokaupassa on ollu viime aikoina primaveratilauksia outoja määriä ja just noi värit :) Selailin kirjaa torstaina kirjakaupassa, mut otin sit niitä norjalaisia... Ku oli kolme kirjaa miinus 15. Mallit on kivoja, mut kyllä harmittaa jos kalliin kirjan hankkii ja mallit on jo julkaistu muualla.

  VastaaPoista
 3. Jonotin kirjaa monta viikkoa kirjastosta ja nyt kun sen lopulta sain olen minäkin hieman pettynyt. Taidan palauttaa kirjan pikaisesti seuraavalle jonottajalle. t. Eija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi et ostanut kirjaa. Kirjaston kirjoissa on se hyvä puoli, että ne voi aina huoletta palauttaa.

   Poista