sunnuntai 12. tammikuuta 2020

JonSukat Villasukkarakkautta

JonSukat
Villasukkarakkautta
Jonna Nordström
Readme
Arvostelukappale
Facebookista silmiini on osunut jo pidemmän aikaa erilaisia Jonna Nordströmin suunnittelemia sukkia ja lapasia. Jonnalla on Facebookissa myös oma Villasukkarakkautta By Jonna -ryhmä, jossa on yli 33 000 jäsentä.


Kyseisestä ryhmästä löytyy useimpiin Jonnan suunnittelemiin malleihin ohjeet, mutta tosi mukavaa, että ohjeet on nyt koottu kirjaksi. Kirja onkin varsinainen mammutti! Se nimittäin painaa lähes 1,3 kiloa.


Ohjeita on yhteensä 20 ja minä voisin neuloa niistä ihan joka ikisen (ja todennäköisesti näin teenkin).

Tänä vuonna osallistun Lapasloota2020-haasteeseen (tarkoituksena on neuloa vuoden aikana 12 paria lapasia tai kämmekkäitä) ja siksi valitsin ensimmäiseksi työksi Siksakkia Jonttuut.

SIKSAKKIA JONTTUUT
Lanka: Laurin villalanka yht. 87g
Puikot: 3.5mm
Ohje: Siksakkia Jonttuut by Jonna Nordström


Lankana näissä on kymmenen vuotta sitten ostettu Laurin villalanka. Kirjoneuletta en ole kauhean paljon tehnyt, mutta tuntuu, että vähitellen alan tykätä siitä todella paljon.


Lapasista tuli kyllä hienot!

JonSukat
Yllä olevista JonSukista koko Jonvillitys sai alkunsa. Tyypillistä JonSukille on, että niissä on aina raidallinen kärki, jossa on yksi tehosteraita. Värejä on yleensä siis yhteensä kolme.

JONSKIT
Jonskit olisi ihastuttava ystävänpäivälahja.

JonttuPipo ja JonttuLätsä
Todennäköisesti teen seuraavaksi jomman kumman näistä pipoista.

RaitalankaJonit
Raitalanka yhdistettynä mustaan lankaan on myös varsin houkutteleva yhdistelmä.

JonSäärystimet
Kirjassa on ihania polvisukkia, mutta en osaa itse niitä oikein käyttää. Sen sijaan tällaiset säärystimet olisivat ihanat.

Tänään minua ilahdutti: Joululomalla muu perhe innostui palapelien tekemisestä. Minä löysin heille palapelin, joka todellakin ilahduttaa neulojaa!


3 kommenttia:

  1. Sain kirjan joululahjaksi ja yllätyin kyllä sen paksuudesta! Kirjan mallit on kaikki kivoja ja uskon, että tulee niitä neulottuakin. Perus Jonsukkia olen useammat jo aiemmin tehnytkin ja yhden Jonttulakin. Lapaset olisi ehkä se seuraava kokeiltava :) Sinun tekemistäsi lapasista tuli kyllä kauniit!

    VastaaPoista
  2. Ihana kirja ja onpas siinä upeita neulemalleja.

    VastaaPoista