sunnuntai 19. huhtikuuta 2020

Copenhagen Cardigan


COPENHAGEN CARDIGAN
Lanka: Isager Silk Mohair ja Isager Alpaca 2 yht. 301g
Puikot: 3.5 ja 4mm
Ohje: Copenhagen Cardigan by PetiteKnit

Aloitin tämän villatakin neulomisen toukokuun lopussa viime vuonna. Silkkimohairin ja alpakan yhdistelmä tuntui heti aivan taivaalliselta ja neulominen eteni hitaasti, sillä aina välillä piti silitellä pehmeää neuletta. Ainut miinuspuoli kahden langan yhdistelmässä on, että toinen langoista jää välillä neulomatta. Onneksi tummassa neulepinnassa tällaiset virheet eivät kovin helposti näy.Taskuja en ole aikaisemmin neulonut. Olen aina pelännyt, etten saa niistä tarpeeksi siistejä. Tässäkin villatakissa kävi niin, että toinen taskuista hieman roikkuu, joten joudun sitä vielä korjailemaan.


Villatakkiin ei tehty neulottaessa ollenkaan napinläpiä, vaan ne tehdään jälkikäteen. Hieman epäilyttää, että saako niistäkään kovin siistejä, joten voi olla, että jätän napit kokonaan laittamatta. Mielestäni tämä malli toimii hyvin ilman nappejakin.


Työ oli kauan keskeneräisenä, mutta kyllä kannatti ottaa loppuspurtti. Uskon, että tätä tulee käytettyä vielä ahkerasti.

Tänään minua ilahdutti: Ensi viikolle on luvattu lämmintä säätä, joten ei ole enää kaukana se hetki, kun pääsee ulos neulomaan. Sitä olen kaivannut!

4 kommenttia:

 1. Ihana neule. Tuo malli on sellainen, että vuosienkin päästä kiva. Yhdistelmät langoissa on muotia. Olen melkein unohtanut mun silkkimohairpuseroni. Alkuun pidin paljonkin. Hiihtolomalla kuopus-lapsenlapseni halaili puseroani, kun se on niin ihana ja pehmeä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään tehdä melko klassisia malleja, sillä haluan käyttää neuleitani pitkään.

   Poista
 2. Tyylikäs neuletakki ja varmasti unelmanpehmeä!

  VastaaPoista