sunnuntai 8. joulukuuta 2019

Latvian lapaset

LATVIAN LAPASET
Ieva Ozolina
Moreeni (Otava)
Arvostelukappale
Riiassa asuva Ieva Ozolina on vuonna 2009 perustetun lankakauppa Hobbywoolin omistaja. Hän on myös osallistunut useille kansainvälisille messuille , joissa hän on myynyt latvialaisten lapasten tarvikepaketteja.


Kirjan johdannossa kerrotaan, että lapasilla on tärkeä rooli Latvian kulttuurissa ja historiassa. Lapasia annettiin esim. häälahjaksi. Latvialaiset lapaset tunnistaa muodosta ja runsaista kirjoneuleista.

Latvialaiset lapaset -kirja sisältää 50 mallia ja kullakin mallilla on oma tarinansa.


Lankana käytetään kaksisäikeistä lankaa ja puikkojen paksuus on 1,5-2,0mm. Kaikkiin lapasiin on sama perusohje; vain kuviota vaihdellaan.

PIKKU SYDÄMET -LAPASET
Kirjassa on useimmista kuvioista tarjolla lapasohje, kämmekkäät ja rannekkeet. Esimerkiksi yllä olevissa lapasissa on sama kuvio kuin kannen kämmekkäissä. Alla olevassa kuvassa näet puolestaan rannekkeet.

PIKKU SYDÄMET -RANNEKKEET
Tykkään kirjan kaikista malleista, joten on melkein mahdotonta valita ne kaikkein kauneimmat. Tässä kuitenkin muutama makupala:

MARA-LAPASET
PINKIT KROOKUKSET -LAPASET
KARPALOT-LAPASET
Lopuksi vielä kaksi jouluista mallia:

JOULUTÄHDET-LAPASET
JOULUKUKKA-LAPASET
Tänään minua ilahdutti: Tätä kirjaa ihastellessani muistin, että minähän voitin jokin aika sitten Instagram-arvonnasta paketin, joka sisältää lankaa ja ohjeen. Kyseessä on juuri Hobbywoolin myymä tarvikepaketti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti