perjantai 29. tammikuuta 2016

Eräänlainen Skappel

Tammikuussa olen esitellyt viime vuoden puolella valmistuneita neuleita. Tänään on vuorossa niistä viimeinen.

SKAPPEL
Lanka: Jakobsdals Angorina Lyx ja Gjestal Ullteppegarn yht. 544g
Puikot: 7mm
Ohje: Skappel
Skappel-neule on taas sellainen neule, jota aloitin innolla, mutta sitten innostus hiipui. Aloitusvuosi on 2012, joten valmistumiseen meni yli kolme vuotta!


Näiden vuosien aikana aika monelle on tullut tutuksi Skappel-neule. Pusero on saanut nimensä norjalaisen entisen mallin ja TV-juontajan Dorthe Skappelin mukaan. Kyseinen nainen neuloi mallityttärelleen Marialle puseron. Maria esitteli neuleen blogissaan ja loppu onkin sitten historiaa.


Ohje on todella yksinkertainen; neulotaan vain kaksi suoraa kappaletta ilman kavennuksia. Itse asiassa aika moni meistä neulojista on varmasti neulojauransa alkutaipaleilla neulonut "skappelin".


Tämä minun versioni on oikeastaan aivan väärän värinen; Skappelin pitäisi olla luonnonvalkoinen, harmaa tai beige. Itse asiassa sen pitäisi myös olla väljempi. Kaikesta huolimatta tykkään kyllä tästä omastakin versiosta.


Jossain vaiheessa pelkäsin turkoosin mohairlangan loppuvan, joten otin kaveriksi ruskean version. Silmä ei meinannut millään tottua tähän kaksivärisyyteen ja siinä varmasti olikin syy siihen, että puseron valmistuminen kesti niin kauan.


Tyttären puikoilla on tällä hetkellä myös Skappel ja lankana on Dropsin harmaa Air. Luulen, että siitä tulee aikanaan ihan oikea Skappel.

Tänään minua ilahdutti: En ole ostanut yhtään kerää lankaa tammikuun aikana. Se ei ole ollut edes vaikeaa, sillä aina kaupan lankahyllyn luona olen hokenut mielessäni tämän vuoden slogania: Arvosta lankakaappisi aarteita! Ja minä todellakin olen tutkinut lankakaappiani ja ottanut sieltä ihania lankoja käyttöön.

7 kommenttia:

 1. Nätti ja varmasti lämmin! Tykkään kaksivärisyydestä!

  VastaaPoista
 2. Mietin, että olisko vähän tylsä ilman tuota kaksivärisyyttä. Tuntuu olevan tämän neuleen juju.Nostan hattuani lankojesi arvostamiselle ja sitä myötä ostamattomuudellesi!

  VastaaPoista
 3. Todella kaunis. Tykkään väristä.
  Ihanaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 4. Olet oikeassa, että moni meistä on aloittanut tällä mallilla neulomaan. Niin minäkin.
  Kaunis.

  VastaaPoista
 5. Kaunis paita, enpä olisi arvannut että ruskea väri on hätäapu. Kuten joku aiemmin totesi, niin minustakin se on neuleen juju.

  VastaaPoista
 6. Hyvät värit, tykkään tuosta petroolista. Ja kuten muutkin on jo todenneet, olisi ehkä tylsemmän oloinen ilman tuota ruskeaa!

  VastaaPoista
 7. Tuo sloganisi on auttanut minuakin pysymään kaidalla tiellä :-) Kiitos siitä!

  VastaaPoista