sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Kahdet raidalliset sukat

Tammikuussa ei ole vielä valmistunut mitään uutta, joten esittelen vielä muutaman postauksen verran viime vuoden tuotoksia.


Lokakuussa hankin ensimmäiset kerät Järbon Mellanraggi lankaa. Hempeät langat vetivät kovasti puoleensa. Lanka on hieman ohuempaa kuin Nalle, joten loin puikolle 13 silmukkaa (Nallen kanssa luon 14s/puikko). Varsinaista ohjetta minulla ei ollut, joten olin hieman epävarma silmukkamäärästä.

MELLANRAGGISUKAT
Lanka: Järbo Mellanraggi yht. 91g
Puikot: 2.75mm
Ohje: perussukka (13s/puikko)

Ihan hyvät sukat näistä kuitenkin tuli. Kärkikavennus on tosin hieman liian jyrkkä. Seuraavalla kerralla voisi tietysti katsoa jotakin ohjettakin.

Vaihdoin lankaa aina neljän kerroksen välein. Epäilin nimittäin, että tuosta kirjavasta olisi tullut liian levoton yksinään. Olen muista blogeista nähnyt, että Järbon väriyhdistelmät voivat olla aika villejä...


Joululahjaksi sain tehtyä toisetkin raitasukat. Tällä kertaa käytin Nallea ja Regian Fjordia.

NALLE+FJORD-SUKAT
Lanka: Novita Nalle, Regia Fjord yht. 100g
Puikot: 2.75mm
Malli: perussukka (14s/puikko)
Minulle oli aikaisemmista töistä jäänyt kahden väristä Regia Fjord -lankaa. Tarkoitus oli tehdä sukat, joihin saisin ujutettua kummatkin langat kokonaan.


Fjordien kaveriksi otin Nallen meleerattua beigeä. Se sopikin yllättävän hyvin näihin sukkiin. Tosin alkuperäinen tarkoitus hieman vesittyi, sillä nyt minulla on edelleen Fjordia jäljellä. Ei se kuitenkaan haittaa.


Sukkien varressa on muutama sentti valepalmikkoa ja se antaa kivasti ilmettä sukille. Valepalmikkoa voisi käyttää useammankin sukkien varressa.

Tänään minua ilahdutti: Olen ylpeä itsestäni, kun olen kaivanut yhden keskeneräisen puseron ja yhden keskeneräisen villatakin kätköistäni. Olen neulonut niitä nyt melko aktiivesti, joten tavoitteeni kahdestatoista valmistuneesta puserosta vuonna 2016 saattaa hyvinkin toteutua.

8 kommenttia:

 1. Ihania sukkia! Varsinkin noiden jälkimmäisten väreistä tykkään kovasti.

  VastaaPoista
 2. Raitasukat on kyllä ihan parhaita!

  VastaaPoista
 3. Kivat ovat molemmat! Ja tosiaan tuo valepalmikko on tosi nätti tuossa varressa :-)

  VastaaPoista
 4. Olen kovasti ihastunut noihin Järnbogarnin lankoihin. Ihanan pehmeitä. Ja niissä ei ole solmuja, ainakaan vielä en ole törmännyt.

  VastaaPoista
 5. Kauniita sukkia molemmat!
  Hassua tuo lankojen määrittely, Mellanraggissa ja Nallessa on ihan sama määrä metrejä/100g. Silti Ravelryssa Nalle on laitettu DK:ksi ja Mellanraggi Sportiksi. Minusta ne tuntuvat ihan saman paksuisilta. =)

  VastaaPoista