perjantai 20. helmikuuta 2015

Hiihtolomalla ihan hunningolla!

Hiihtolomalla pitäisi kai hiihtää, mutta kun ei ole lunta tarpeeksi. Niinpä on tarvinnut keksiä jotakin muuta toimintaa. Minun kohdallani se tarkoittaa, että olen antanut itselleni luvan koluta lankakaupppoja. Ei itse asiassa ollenkaan hullumpaa sijaistoimintaa!

Ensimmäinen kohde oli Turku ja siellä Käsityö-Elisa. Jo näyteikkunassa näin himoitsemani Arnen ja Carloksen suunnittelemat sukkalangat. Ja mikä parasta; ne olivat vielä alennuksessa!


Valitsemani värit ovat nimeltään Star Night Color ja Fall Night Color. Star Night pääsi jo puikoille ja kuvio on mielestäni tosi kaunis.

Seuraava kohde löytyykin sitten Suomen eteläisimmästä kaupungista eli Hangosta. Siellä ei ole pitkiin aikoihin ollutkaan lankakauppaa, mutta syksyllä Lankasatama avasi ovensa.


Aika kiva nimi satamakaupingissa sijaitsevalle kaupalle. Eikä itse kauppakaan ollut hullumpi. Jotainhan minun piti ostaa matkamuistoksi ja taas päädyin ostamaan sukkalankaa.


Reissaamisen jälkeen piipahdin vielä paikallisessa puodissa, joka vietti 13-vuotissynttäreitään. Kahvittelun lomassa hypistelin lankavalikoimia ja lopulta lankesin sukkalankatarjoukseen (3 kerää/25e).


Muutaman päivän sisällä sukkalankavarastoni karttui siis 850g:lla! Lomalla pitää kuitenkin vähän irrotella, joten iloitsen joka ikisestä kerästä.

Tietysti lomalla piti tutkia myös lehtihyllyjä ja tällaisetkin tuli hankittua:


Olen minä neulonutkin, mutta esittelen tuotoksiani hieman myöhemmin.

Päivän kirjavinkki: Armon aika, Tuija Lehtinen


Tuija Lehtisen kirjat luen yleensä ihan tuoreeltaan. Armon aika on ilmestynyt viime vuoden puolella ja jotenkin se oli jäänyt minulta huomaamatta. Sain kirjan käsiini sopivasti hiihtolomaksi, sillä se on mitä mainiointa lomalukemista. Teksti on kepeää, mutta erittäin sujuvaa. Mielestäni Lehtinen on tämän lajityypin kuningatar!

Tänään minua ilahdutti: Minä sain ihanan ystävänpäiväkortin, joka pääsee neuleaiheisten korttien kokoelmaani.


9 kommenttia:

 1. No nythän sinulla on kauniita lankoja taas vähäksi aikaa. Yllättävän kaunista tuleekin tuosta A&C: n langasta, muista poikkeavaa raitaa.
  Kotiliesi Käsityö oli minusta hyä lehti. Monipuolinen ja kokoja tämmöisille paksuillekin, olin oikein tyytyväinen lehteeni.

  VastaaPoista
 2. Ehdottomasti mainio tapa viettää hiihtolomaa :). Ihania lankalöytöjä olet tehnyt!

  VastaaPoista
 3. Mutta tuleehan kauppoja kolutessakin liikuntaa, otahan askelmittari mukaan ;)
  Kauniita lankoja olet löytänyt.

  VastaaPoista
 4. Eilen lehdestä bongasin tuon A&C uutuuden. Jäin miettimään kuinka kuvio toistuu erilaisissa käsialoissa, kun sukan silmukkamäärät vaihtelee. Veikee idea ja kaunista tulossa! Hauska lankaretki ollu siulla :-)

  VastaaPoista
 5. Minulla on myös hiihtoloma lopuillaan. Ja myös tuota A&C :n lankaa. Hyvää viikonloppua, ja ensi viikolla työviikkoa!

  VastaaPoista
 6. Kylläpäs tosiaan olet saanut hauskan kortin!
  Ihania lankoja!

  VastaaPoista
 7. Ihania sukkalankoja ja niitä on hyvä olla aina jemmassa. Tuo kortti on todella neulojan kortti.

  VastaaPoista
 8. Lomalla pitää nauttia lomasta ja mikä sen mukavampaa kuin kartuttaa lankavarastoa ihanilla langoilla :)
  Ja Tuija Lehtisen kirjat on kyllä rentouttavaa lomalukemista, voi "heittää aivot narikkaan" ja nauttia. Itsellä tuli luettua lomalla mulle uusi tuttavuus Jo Nesbo ja siinä on kyllä osaava kirjoittaja, jos tykkää tällaisista poliisi/jännäri kirjoista.

  VastaaPoista
 9. Kyllä varsinkin reissusta saa ostaa lankaa ja tarjousesta aina :-). Mietin itsekin ostavani tuota norjalaihemmojen suunnittelemaa lankaa, saapi nähdä mitä värejä meidän paikallisessa kaupassa on huomenna jäljellä.

  VastaaPoista