lauantai 7. joulukuuta 2013

Nerokas keksintö

Tykkään kirjoneuleista, mutta onnistun aina keksimään tekosyitä, joilla välttelen niiden tekemistä. Mulla on nimittäin suuria vaikeuksia kahdella langalla neulottaessa. Eilen illalla itsenäisyyspäivän vastaanottoa katsoessa päätin kuitenkin, että nyt olisi aika neuloa joulupallo, jossa on kuvio.


Tällaisen sydänpallon sain aikaiseksi. Silmänne eivät valehtele, vaan palloni on todellakin kattilassa! Luin nimittäin jostain blogista, että pallon voi höyryttää kattilassa tällaisen höyryritilän avulla. Keksintö on suorastaan nerokas!

Kokematon kun olen, niin minun kirjoneuleeni oli aika epätasaista, mutta höyrytyksen jälkeen lopputulos näytti jo ihan siedettävältä. Valitettavasti en ottanut kuvaa, jossa palloni olisi juuri puikoilta tulleena, vaan tuossa kattilakuvassakin pallo on saanut jo höyryhoitoa.

SYDÄNTEN SIJA
Lanka: Novita 7Veljestä  yht. n. 23g
Puikot: 3.5mm
Ohje: Arne&Carlos: Joulupalloja, pallo 32

Minun oli tarkoitus jättää ohjeesta pois pienet sydämet pallon ala- että yläosasta, mutta lopussa innostuin kirjoneuleen neulomisesta niin, että yläosaan ilmestyivät ihan vahingossa nuo pienet sydämet! Ihan kiva siitä tuli noinkin.


Sen verran sain itsevarmuutta, että taidan lähteä tästä neulomaan seuraavaa palloa!

Tänään minua ilahdutti: Olen Juju-kirjakerhon jäsen. Uusimman lehden selasin nopeasti läpi, enkä huomannut siinä mitään erityistä.


Illalla rupesin tutkimaan sitä tarkemmin ja yhtäkkiä silmiini osui tuttu teksti:


Mun blogiani oli siteerattu kuukaudenkirjan esittelyssä! Tässähän ollaan melkein julkkiksia!

11 kommenttia:

 1. mie huomasin tänään myöskin tuon siun siteerauksen samaisessa lehdessä. mahtavaa ja onnittelut siitä. olisikos siulla linkkiä mistä tollasen pallon ohjeen saisi?pikaisella googlettamisella ei löytyny mitään :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Novitalta ainakin löytyy joulupallojen ohjeita.:) haaveilin itsekin viielä neulovani muutaman joulupallon täksi jouluksi.

   Poista
  2. Myös Dropsilla on joulupallo-ohjeita.

   Poista
  3. kiitoksia kovasti vinkeistä :)

   Poista
 2. Nätti pallo! Silitysrauta/höyryttäminen kyllä tekee kirjoneuleelle ihmeitä, sen on tämäkin aloittelija moneen otteeseen todennut. :)

  VastaaPoista
 3. Mulla ko kirja ollut lainassa jo 2kk, pitäisi kait kokeilla palloja myös. ;o)

  VastaaPoista
 4. Vau, minä selasin lehden niin nopeasti etten huomannut lainkaan mutta otan uusiks!

  VastaaPoista
 5. Kaunis! Ja kiitos myös tuosta höyrytysvinkistä! Joku joulu kokeilin neuloa pari palloa, mutta olen niin aloittelija tuon kirjoneuleen suhteen, että olisi höyrytys tehnyt hyvää.

  VastaaPoista
 6. Ihastuttavan kaunis joulupallo. Kiitos höyrytysvinkistä:)

  VastaaPoista
 7. Kaunis joulupallo! Kiitos höyrytysvinkistä:)

  VastaaPoista
 8. Siinäpä vekkuli jouluherkku. :) Kauniin pallon teit.

  VastaaPoista