perjantai 27. joulukuuta 2013

Joululahjoja?

Tänä vuonna en saanut yhtään neuleaiheista joululahjaa. En ollut tosin mitään toivonutkaan. Ennen joulua ostin kuitenkin muutaman jutun itselleni, joten kai nekin eräänlaisia joululahjoja ovat.


Ann Hoodin Knitting Yarns on kirja, jossa on eri kirjoittajien tarinoita neulomisesta. En ole kirjaa vielä lukenut, mutta kansikin näyttää jo varsin herkulliselta.


Yllä pieni näyte sisällysluettelosta. Tilasin kirjan Adlibrikseltä.

Toinen hankkimani kirja ei ole aivan ajankohtainen:


Paikallisessa halpakaupassa myytiin kaikki kirjat viidellä eurolla. Bongasin heti tämän Arnen ja Carloksen pääsiäispallokirjan, mutta en ostanut sitä, sillä olin aivan varma, että minulla on jo se. Muutaman päivän kuluttua katselin kirjahyllyäni hieman tarkemmin ja huomasin, että minulla on kaikki muut Arnen ja Carloksen kirjat, mutta ei pääsiäiskirjaa. Lähdin siis uudelleen kyseiseen kauppaan ja onneksi kirjoja oli vielä jäljellä.


Viimeisiä joululahjahankintoja tehdessäni kuljin Cittarissa myös lankahyllyn ohi (kuinka yllättävää!). Ihmetys oli suuri, kun huomasin, että lankojen hintaa oli alennettu jo ennen joulua. Niinhän siinä taas kävi, että kaksi kerää piti ostaa, kun halvalla sai!

Päivän kirjavinkki: Esikoinen, Jari TervoTykkäsin kovasti Jari Tervon Esikoisesta. Kirja kertoo Tervon lapsuudesta, mutta koskaan ei voi olla ihan varma, että mikä on todellisuudessa tapahtunutta ja mikä on kirjailijan mielikuvitusta. Sillä ei ole kuitenkaan mitään merkitystä. Kirja koostuu 12-vuotiaan pojan päiväkirjamerkinnöistä, joten lauseet ovat aika lyhyitä, mutta niihin on napakasti saatu tarkkoja huomioita. Kirja sijoittuu 70-luvulle ja koska elin omaakin lapsuuttani silloin, oli hauska tunnistaa tuolle ajalle tyypillisiä asioita ja esineitä.

2 kommenttia:

  1. En aikonut mennä alennusmyynteihin, mutta pitäisikö kuitenkin lähteä kaupunkiin lankahyllyjä kiertelemään....

    VastaaPoista
  2. En ole kaupoissa käynyt vielä lainkaan joulun jälkeen... outo fiilis...

    VastaaPoista