perjantai 8. marraskuuta 2013

Pikkumiehelle lämmikettä

Jokainen neulelahjan antanut ilahtuu suunnattomasti, kun huomaa, että lahjaa todellakin käytetään. Vielä sitäkin suurempi kiitos on, kun saa kainon pyynnön uudesta neuleesta. Minä lahjoitin eräälle vauvalle Junasukat muutama kuukausi sitten ja nyt sain viestin, että pikkumiehen jalka on kasvanut niin paljon, että tarvittaisiin uudet sukat. Minähän riemastuneena tartuin heti puikkoihin! Koon kanssa jouduin hieman ihmettelemään, joten tein varmuuden vuoksi kahdet hieman erikokoiset sukat.

JUNASUKAT
Lanka: Nalle Colori 38g
Puikot: 2.75mm
Ohje: Junasukka


Nallen paksuisesta langasta oli kiva väkertää näitä sukkia, sillä aikaisemmin olen tehnyt niitä ohuesta sukkalangasta. Paksumman langan ansiosta kokokin automaattisesti suureni, joten uskoisin näiden sopivan n. 6kk-12kk ikäiselle vauvalle.


Toisen parin tein Regiasta, jonka neuletiheyden pitäisi olla sama kuin Nallen, mutta kuitenkin näistä tuli hieman suuremmat.

JUNASUKAT
Lanka: Regia World College + Novita Nalle yht. 44g
Puikot: 2.75mm
Ohje: Junasukka
Langan kirjavuus aiheuttaa sen, että näin pikkuisissa sukissa värit menevät aika villisti. Oikeastaan näistä tuli kuitenkin aika söpöt.


Regian lanka ei ihan riittänyt, joten kummankin sukan kärjet on neulottu harmaalla Nalle-langalla. Jollei tätä tietäisi, niin voisi melkein kuvitella, että harmaa on ollut mukana alkuperäisessä langassa.


Tänään minua ilahdutti: Hesarin Torstai-liitteessä oli juttu siitä, mitä turistit ja ulkosuomalaiset hamstraavat Suomesta mukaansa.


Meitä sukanneulojia ilahduttaa erityisesti tämä kohta:7 kommenttia:

 1. Ovat nuo kyllä suloisia! Ja värikkäät ovat kivasti raidoittuneet.

  VastaaPoista
 2. Todella hienot sukat!! Minäkin tulen iloiseksi kun joku pyydää villasukkia ☺. Tuo kommentti lehdessä on mainio, se toinen.

  VastaaPoista
 3. Oi että miten suloisia sukkia.'
  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 4. Minä olen sellainen, että kun joku ihastuu sukkiini sanon heti , että saat ne. Näin kävi viime viikolla facebookissa, yksi ystävä hakee sukat minulta ensi viikolla. Sukat on ehkä meille suomalaiislle SE juttu!

  VastaaPoista
 5. Heipä hei:)
  Voitit neuleliinan arvonnassani. Laita tulemaan yhteystiedot, mihinkä liinan lähetän. Mun e-osoite löytyy blogistani yläkulmasta.

  VastaaPoista