torstai 1. elokuuta 2013

Taika-huivi

Syksyn uusi Novita ei ollut vielä edes ilmestynyt, kun sain tämän kyseisessä lehdessä olevan huivin valmiiksi. Nettiin ilmestyi nimittäin ennakkoon muutama uuden lehden ohjeista.

POIKITTAIN NEULOTTU KOLMIOHUIVI
Lanka: Novita Nalle Taika 235g
Puikot: 4mm
Ohje: Novita Syksy 2013, malli 46Tämän huivin kohdalla voidaan sanoa, että se oli rakkautta ensi silmäyksellä. Mallihan on varsin yksinkertainen, mutta röyhelöreuna tekee siitä minusta kauniin. Punaisen ystävänä olin varsin ihastunut myös uuteen Nalle Taika-lankaan.
Lankaa jäi vielä sen verran, että taidan tehdä huivin kaveriksi kämmekkäät.

Päivän kirjavinkki: Metsäjätti, Miika Nousiainen


Miika Nousiaiselta olen lukenut aikaisemmin Vadelmavenepakolaisen. Metsäjätti on tyyliltään aivan erilainen kirja. Kirja sijoittuu nykypäivään, mutta sen suuri viehätys on 1980-luvun nuorison kuvaus (osuu juuri omaankin nuoruuteen!). Hyvät ja huonot uutiset -ohjelman ansiosta minusta on tullut suuri Nousiainen-fani. Tässä kirjassa on hyvin samankaltaisia teräviä ajatuksia, kuin mitä Nousiainen TV-ohjelmassakin kuivakkaasti päästää suustaan.

Tänään minua ilahdutti: Kävimme Tammisaaressa ihailemassa vanhoja taloja ja tietysti kahvit piti nauttia yhden tällaisen ihanan talon pihapiirissä (Café Gamla Stan).
15 kommenttia:

 1. Aivan ihana huivi! Varmaan menee munkin listalle:)

  VastaaPoista
 2. Kiva huivi, ja hyvä nähdä miten tuo Taika raidoittuu :) Tuo Gamla Stan on ehdottomasti yksi tunnelmallisimmista kahviloista joissa olen käynyt, viime kesänä vietin Tammisaaressa enemmänkin aikaa.

  Nousiaiselta voin suositella Maaninkavaaraa. Vierastin sitä, kun luulin että sen lukemiseen tarvitsee olla kiinnostunut urheilusta, mutta se kertoikin kuivakkaan hauskasti ihan tavallisesta perheestä, jonka isä tekee kaikkensa lastensa urheiluharrastuksen vuoksi. Nousiaisen huumori iskee minuun, ja kuulen mielessäni tekstin Miikan äänellä, kun luen sitä :D Täytyy lukea muutakin hänen tuotantoaan, kun tulee vastaan.

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana huivi =) Samaa mallia olen katsonut uusimmasta Novitasta. Todella kaunis tuo punainen Taika Nalle =)

  VastaaPoista
 4. Tuo huivi näyttää kauniimmalta kuin Novitan lehdessä. Nousiainen on yksi lempikirjailijoistani, olen lukenut kaikki hänen kirjansa, eikä ole tarvinnut pettyä. Hauskaa luettavaa.

  VastaaPoista
 5. Kaunis huivi. Vähän samantyylinen kuin Baktus, tässä vain lisänä tuo röyhelöreunus. t. Eija

  VastaaPoista
 6. Kaunis se on, kokeilen ehkä itsekin ilman että ostan koko lehden. Baktushuivi tuli minullekin HETI mieleen kun näin sinun tekemä huivi ja se ohje mä kyllä osaan ulkoa :-))

  VastaaPoista
 7. Ihana huivi! :)

  Minuakin on alkanut kiinnostaa tuon samaisen tv-ohjelman ansiosta Nousiaisen ja myös Tuomas Kyrön kirjallisuus. Nousiaiselta en ole vielä lukenut mitään, mutta on kyllä "listalla" (mulla on paitsi käsitöiden to do -lista, myös lukulista kirjoista, jotka haluan lukea... ;) ). Tuomas Kyrön yhden kirjan olen kuunnellut äänikirjana. Molemmat miehet ovat kyllä hauskoja siinä ohjelmassa, mutta eniten mua naurattaa kyllä ne Nousiaisen kuivat kommentit, on just sitä huumorin tasoa, joka uppoaa minuun satasella. :)

  VastaaPoista
 8. Kaunis, tykkään tuosta reunuksesta!

  VastaaPoista
 9. Kiva huivi, tuo rimssureuna on suloinen!

  VastaaPoista
 10. kauniit sävyt kaunissa huivissa.

  VastaaPoista
 11. Kyllä onkin upea huivi ja juuri punaisen värisenä.

  VastaaPoista
 12. Minäkin pidän punaisesta ja myös liilasta, joten ajattelin neuloa huivin lilasta tai ruskea-roosasta Taika-langasta. Aika näyttää!

  VastaaPoista
 13. Kaunis huivi! Minäkin tykkään noista röyhelöreunoista.

  VastaaPoista