sunnuntai 11. elokuuta 2013

Black Death

Tällä ohjeella on aika hurja nimi, mutta todellisuudessa on kyse aivan kesystä huivista.

BLACK DEATH
Lanka: Malabrigo Rios 175g
Puikot: 5mm
Ohje: Black Death 


Ohjeen löysin kuuntelemalla englantilaista podcastia nimeltä Electric Sheep. Malli on yksinkertainen, mutta lopputulos on kuitenkin aika näyttävä.


Malabrigo Rios -lankaa olin ihaillut jo aikaisemmin ja kun paikallisessa lankakaupassa myytiin tätä kaunista keltaista (Sunset) alehintaan, niin ostopäätös oli helppo tehdä. Valitettavasti lankaa oli vain kaksi vyyhtiä, mutta onneksi se riitti erinomaisesti tähän huiviin. Joskus olisi kiva tehdä villatakki samaisesta langasta.


Rios myydään vyyhtinä ja sen keriminen olikin aika konstikas juttu. Käytin kerimislaitetta, mutta jotenkin onnistuin saamaan sellaisia keriä aikaiseksi, ettei lanka enää kulkenutkaan nätisti kerän sisältä. (Huom! Yleensä keriminen sujuu moitteettomasti!) Jossain vaiheessa langat olivat sellaisessa sotkussa, että maksoin tyttärelle aikamoisen summan, jotta hän selvittäisi kaikki sekasotkut! Onneksi hän suostui tähän "kesätyöhön"!


Jos lankaa vielä hankin, niin kerin käsin ihan perinteisen tiukan pallon, sillä se toimi! Tämä kerimisjuttu olikin ainut miinuspuoli huiviprosessissa. Ohje oli selkeä ja lankaa oli mukava neuloa.


Päivän kirjavinkki: Wedding Night, Sophie Kinsella


Sophie Kinsella ei petä koskaan. Ei ainakaan, jos etsit kevyttä ja hauskaa lukemista. Tapahtumat eivät ole kovin uskottavia, mutta ne on niin hauskasti kirjoitettu, että välillä on pakko nauraa ääneen. Wedding Night (ei ole vielä tietääkseni suomennettu) ei ole Kinsellan paras teos, mutta nautittava kuitenkin.

Tänään minua ilahdutti: Sain siivottua työpöytäni ja paperini sellaiseen kuntoon, että huomenna voin hyvillä mielin aloitta työt. Aikainen herääminen voi olla tuskallista, mutta eiköhän siihenkin taas totu.

15 kommenttia:

 1. Oikein kaunis hartiahuivi, värikin kaunis:)

  VastaaPoista
 2. Onpas upea huivi ja ihanan värinen

  VastaaPoista
 3. Oi miten kaunis huivi! Väri on ihan nappiin! :)

  VastaaPoista
 4. Ihana huivi ja valitsemasi lanka sopii siihen loistavasti. Sinulla on niin ihanan tasainen käsiala, että ihan kateeksi käy!

  VastaaPoista
 5. Kaunis huivi, heti piti jo itsellekin käydä tulostamassa ohje!

  VastaaPoista
 6. Aivan ihana huivi! Malli on kaunis ja lankakin herätti heti mielenkiinnon.

  VastaaPoista
 7. Kauniin värinen huivi ja yksinkertaisuudessaan myös kaunis malli! :)

  Mukava kuulla, että Kinsellalta on tulossa ehkä jossain vaiheessa uusi kirja, suomennoksena siis (minä en jaksa englanniksi lukea). Täytyykin heti kurkata, joko se olisi kirjastossa hankinnassa ja laittaa varaukseen...

  VastaaPoista
 8. Aivan ihana aurinkoinen huivi:)

  VastaaPoista
 9. Kaunis huivi :)

  Huivilangan selvittelypuuhissa on oltu täälläkin. Vaikka ihan perinteisesti peukun ympärille tein kerän, niin jostain niitä sotkuja vain ilmestyi :(

  VastaaPoista
 10. Ihanan värinen ja tosi paksu huivi, tuo kaulassa ei kyllä palele :D Miulla on takki Riosista ja se on lempineuleeni!

  VastaaPoista
 11. Kauniin pehmeän näköinen aurinkohuivi, ei muistuta ollenkaan synkkää nimeään.

  Kinsellan kirjat ovat aivan huippuja. Välillä tosin myötähäpeä on niin suuri, että tekstiä pitää lukea sormien välitse :D .

  VastaaPoista