lauantai 6. huhtikuuta 2013

Seuraavaa talvea odottamaan

... vaikka nykyinenkään ei ole vielä loppu! Kyse on lapasista, jotka sain pari päivää sitten viimeisteltyä. Vain peukut puuttuivat, joten en halunnut säilöä niitä kaapissani kesän yli.

LOVIKKALAPASET
Lanka: Novita Puro 88g
Puikot: 7mm
Ohje: Novita

Lapset on neulottu kaksinkertaisella Purolla, joten nämä oli tosi nopea tehdä. Itse asiassa tein samanlaiset lapaset lokakuussa, mutta silloin valitsin langaksi Novita Sirun.


Värin vaihtelut ovat aika suuria, mutta en edes yrittänyt tasoitella värien asettumista. Kokokin on tällä kerralla juuri oikea.


Talven jatkumisesta huolimatta näitä ei oteta nyt käyttöön. Syksyllä on sitten kiva kaivaa kaapista ihan tuliterät lapaset esille.

Tänään minua ilahdutti: En tykkää sisäkukkien hoitamisesta (kesäkukat ulkona ovat kyllä kivoja). Siitä huolimatta (tai juuri hoidon puutteesta johtuen) meidän kaktus rupesi yhtäkkiä kukkimaan.


Kaktuksen kukka on uskomattoman kaunis!

10 kommenttia:

 1. Ihanan väriset lapaset! Tykkään!

  Enkä minäkään tykkää, tai ainakaan saa aikaiseksi sisäkukkien hoitamis-asioita, mutta mahtavaa kuinka sinut on siitä palkittu! =D

  VastaaPoista
 2. Ihanan väriset lapaset. Minäkin melkein järkytyin kun kärsimään joutunut Kliiviani teki kukat. Ihanaa viikonlopun jatkoa.

  VastaaPoista
 3. Kauniin väriset lovikkaat! Kaktus on minullakin ja varsin huonolla hoidolla, mutta kukkii se siltin ja kaunis on kukka. Saman värinen taitaa olla kuin sinunkin! En minäkään ole sisäkukkien hoidonexpertti, en yksinkertaisesti muista kastella. Juuri sellaiset kukat säilyy, jotka luonnossakin pysyvät hengissä pitkien kuivuuskausienkin jälkeen ;)

  VastaaPoista
 4. Kauniin väriset lapaset. Minunkin ikivanha tulitikkukaktukseni innostui kukkimaan, huonosta hoidosta huolimatta. Kukat ovat sellaisia pienenpieniä keltaisia - en ensin edes ymmärtänyt niiden olevan kukkia... Mutta kaunis se on, kun kukkia on joka oksassa. t. Eija

  VastaaPoista
 5. Kivat eripariset lovikat. Eilen just kuulin kukkakaupassa et kukat tappaa varmimmin hoitamalla niitä liikaa. Mulla ei ole sitä pelkoa ja puodissa kukkii nytkin orkku ja kotona flamingo...

  VastaaPoista
 6. Ihanat lapaset! Nätin väriset, eikä pieni eriparisuus värien suhteen haittaa ollenkaan - päinvastoin!

  VastaaPoista
 7. Kauniit lapset !
  Nyt voikin sitten odotella sitä seuraavaa talvea :)

  Minäkin sain kaktukseni kukkimaan, kun en sitä hoitanut ♥

  VastaaPoista
 8. Ihanat, kauniit lapaset! Tosi ihanat värit! :-)
  Mulla ei ole kaktuksia, mutta kyllä, kaktuksen kukka on todella kaunis!

  VastaaPoista
 9. Voihan lovikat, todella kauniit! Kyllä kelpaa :)

  Itsellä on muutama vuosi sitten jo kadonneet omat lovikat. Jospa ensi talvella saisin uudet tehtyä :)

  VastaaPoista
 10. Oikeat ruskasävyt lapasissa! Meilläkin innostuivat joulukaktukset kukkimaan, jos ne ovatkin pääsiäiskaktuksia. :)

  VastaaPoista