sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Lankalauantai ja sukkasunnuntai

Eilen oli helppo herätä ajoissa, vaikka olikin vapaapäivä. Olihan tiedossa ehkäpä vuoden paras päivä eli lankalauantai. Päivän nimitys jo itsessään on mannaa tällaiselle lankahörhölle, mutta vielä paremmaksi sen tekee se, että silloin on melkein pakko mennä lankaostoksille. Kaiken kukkuraksi paikallisissa lankakaupoissa oli lankalauantain kunniaksi tarjouksia.


Ensimmäisestä kaupasta en ihme kyllä hankkinut lainkaan lankaa, vaan tällaiset Succaplokin ihastuttavat korvikset. Aika suloiset, vai mitä?


Toisesta kaupasta hankin sitten niitä lankojakin. Parasta oli, että niitä sai lankalauantaina -20%:n alennuksesslla. Tällä kertaa pysyin tiukkana ja ostin lankoja vain etukäteissuunnitelman mukaan.


Sattumoisin nämä minun ostokseni sointuivat täydellisesti toisiinsa.


Rowan Felted Tweed -langoilla on jo kavereita odottelemassa täällä kotona, joten niistä tulee aikanaan jotakin suurempaa (tai ainakin sellainen olisi tarkoitus).

Sukkasunnuntaita varten ostin kesäisempää sukkalankaa. Fortissiman  langassa on nimittäin villan lisäksi puuvillaa, polyamidia ja polyesteriä. Olen jo aikaisemmin tehnyt kahdet sukat kyseisestä langasta ja olen tykännyt niiden materiaalista todella paljon.


Päivän kirjavinkki: Öster om Heden, Viveca LärnViveca Lärnin kirjoja ei ole taidettu suomentaa, mutta hänen kirjoihinsa perustuva "Saltöborna" TV-sarja on pyörinyt myös meillä muutama vuosi sitten. "Öster om Heden" on tyyliltään hyvin samankaltainen kuin "Saltöborna"-kirjasarja. Kirjassa on runsaasti henkilöhahmoja, jotka elävät hyvin lähellä toisiaan ja joiden elämänkulku koskettaa toisiaan. Hahmot ovat aikamoisia karikatyyrejä, mutta kirjailijan luoma lämminhenkisyys viehättää ainakin minua. Tätä äänikirjaa kuuntelemalla tulee hyvä mieli!

Tänään minua ilahdutti: Kävimme äitini luona vierailulla ja veimme hänelle tällaisen narsissikimpun. Miten voivat kukat ollakin niin kauniita!


6 kommenttia:

 1. Kauniinvärisiä lankoja, itsekin katsoisin sellaisia!

  VastaaPoista
 2. Paljon on lankoja! Samanlaiset kana ja kukko löytyvät minunkin touhujani katselemasta;)

  VastaaPoista
 3. Oikeassa olet; sulla oli todella hyvä lankalauantai!;)

  VastaaPoista
 4. Jukra, että nuo Rowanit on hyvän värisiä. Kirjoneuleeksi?

  VastaaPoista
 5. Upeita ihania ja ihanan värisiä lankoja. Milloin paljastat mitä aiot niistä? =)

  Ps. Blogillani on sinulle haaste!
  http://rihmankiertelya.blogspot.fi/2013/04/haaste.html

  VastaaPoista