tiistai 9. huhtikuuta 2013

Tulppaaniliina

En kovin usein virkkaa pöytäliinoja. Edellinen kerta taisi olla kesällä 2011. Ennen pääsiäistä minulle tuli kuitenkin sellainen olo, että haluaisin virkata useamman pienen liinan ja niiden pitäisi ehdottomasti olla iloisen värisiä. Näin jo sieluni silmin, kuinka nättejä ne olisivat pääsiäiskukkieni alla.

Suunnitelmani toteutui vain osaksi; sain aikaiseksi yhden liinan.

VIHREÄ LIINA
Lanka: Novita Kotiväki 44g
Koukku: 2mm
Ohje: Lea Virkkausideoita nro1/2013, malli 10

Liinasta tuli kaunis, mutta ei ihan niin pieni, kuin olin ajatellut. Läpimitta on n. 34cm. Kyllä tällekin jokin paikka löytyy ja jos ei löydy, niin ainahan sen voi antaa lahjaksi.


Itse asiassa liina näyttää tosi pirtsakalta vaaleanpunaisen ruukun alla! Kotiväki on miellyttävää virkattavaa, sillä se on ryhdikäs lanka. Liinaa ei tarvitse tärkätä, vaan pelkkä höyryttäminen riitti. Lopputulos ei ole jämäkkyydestä huolimatta liian paksu.


Päivän kirjavinkki: Yösyöttö, Eve Hietamies


Ostin muutama viikko sitten itselleni Eve Hietamiehen"Tarhapäivä"-teoksen. Se on jatkoa kirjalle "Yösyöttö", jonka olin mielestäni lukenut. Luettuani "Tarhapäivää" muutaman sivun, niin mieleeni iski epäilys, etteivät kirjan henkilöt olekaan minulle tuttuja. Niinpä marssin kirjastoon ja lainasin "Yösyötön" ja kuinka ollakaan, en ollut lukenut kirjaa. Kirjassa seurataan Antti Pasasen selviytymistä pienen vauvan kanssa yksinhuoltajana. Vauvan äiti Pia nimittäin häipyy perheen elämästä pian synnytyksen jälkeen. Tykkään Hietamiehen tavasta kirjoittaa; teksti on helppolukuista, nasevaa ja välillä nauruhermoja kutkuttavaa. "Tarhapäivää" en ole vielä lukenut, mutta uskon pitäväni myös siitä.

Tänään minua ilahdutti: Minulle tuli ihan pikkutyttömäinen olo, kun kävin hammaslääkärillä ja hän kehui, että olen harjannut hampaani huolellisesti. Miten tuollaisesta lausahduksesta voi aikuinen ihminen tullakin niin iloiseksi!

13 kommenttia:

 1. Hirmu kaunis liina! Jotenkin tuli mieleen että kaikkien pitäisi joskus pysähtyä vaan virkkaamaan joku pitsiliina, niin tiedä millainen paikka tämä maailma olisikaan.. =D

  (Tuo ajatus tuli liinastasi, tai voi se olla auringon aiheuttamakin, kävin tänään kahden tunnin sauvakävelyllä parhaassa iltapäivän auringonpaisteessa)

  VastaaPoista
 2. Tosi kaunis liina, ja niin ihanan keväinen väri! :-)

  VastaaPoista
 3. Tosi upea liina! Virkkausinto pulpahtaa pintaan aina näin keväisin.

  VastaaPoista
 4. Kaunis liina =) Minä myös pidän Eve Hietamiehen kirjoista. Yösyöttö oli milestäni aivan ihana eikä Tarhapäiväkään hullumpi ole.

  VastaaPoista
 5. Minäkin luin ihan hiljattain molemmat ja tykkäsin kovasti! Molemmissa oli hymy usein korvissa ja sitä jännitystäkin. Ääneenkin piti lukea miehelle muutama kohta, kun olivat niin osuvia. :-)

  VastaaPoista
 6. Todella kaunis liina. Väri sopii hyvin tuohon malliin.

  Mukavaa päivää Sinulle.

  VastaaPoista
 7. Kaunis liina. Minulle tulee joskus halu virkata liinoja, vaikka niille ei oikeasti kauheasti ole käyttöä.

  VastaaPoista
 8. Nuo Hietamiehen kirjat ovat hyvää ja viihdyttävää luettavaa.

  Minulla oli vähän samanlainen hammaslääkärireissu, vaikka ensin sain moitteita, kun en ole käynyt kuuteen vuoteen tarkistuttamassa hampaita. Aika menee liian nopsaan! Onneksi hoitaja puolusti minua sanomalla, että tuskin hänellä hätää on ollut kun ei niitä reikiä kauheasti ole ollut eikä onneksi ollut nytkään. "Kyllä sinä hampaasi osaat harjata." oli lääkärin lausahdus tarkastuksen jälkeen.

  VastaaPoista
 9. Tosi kaunis keväisen värinen liina :)

  VastaaPoista