keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Steppaillen

Monien bloggaajien murheena on, kun lapsia ja eläimiä on niin vaikea kuvata. Minun ongelmani puolestaan on se, etten millään meinaa saada miestäni malliksi, jotta voisin esitellä hänelle tekemäni villapaidan. Nytkin mokoma lähti taas uudelle työmatkalle. Sopivaa kuvaushetkeä odotellessa voin esitellä kuitenkin sukat, jotka myös olen tehnyt miehelleni.

STEP-SUKAT
Austermann Step 77g
Puikot: 2.5mm
Ohje: perussukka (17s/puikko)

Maailmassa on paljon kivoja sukkalankoja, mutta Austermannin Step on yksi suurimmista suosikeistani.    Syynä on aloevera- ja jojobaöljy-käsittely, joka tekee langasta hyvin miellyttävän oloisen käsille jo neulomisvaiheessa. Yllättävän nopeasti tällaiset tavissukat tekee, vaikka lanka onkin ohutta. Nämä taisivat muuten olla ensimmäiset ohuet sukat, jotka olen miehelleni tehnyt. Jostain syystä olen aikaisemmat sukat antanut aina pojalleni. Onneksi tuli tämäkin epäkohta nyt hoidettua.


Voin tikutella Step-sukkia vielä monta paria lisääkin, sillä varastosta löytyi tällaisia kaunokaisia:


En siis ole ollut sukkalankaostoksilla, vaan nämä ovat todellakin vanhaa varastoa. Ajattelin laittaa kuvan tähän ikäänkuin itsellekin inspiraatioksi. Ehkä tätä varaston esittelyä voisi harrastaa enemmänkin, niin ei tarvitsisi käydä niin usein lankakaupassa. Totuus on nimittäin se, että kun lankavarasto on valtava (kuten minulla), niin monta lankaihanuutta unohtuu kokonaan kaappien kätköihin.

Päivän kirjavinkki: Laulaisin sinulle lempeitä lauluja, Linda Olsson


Pakko tunnustaa, että tämän äänikirjan kuuntelemisen meinasin lopettaa ensimmäisen CD:n jälkeen. En meinannut millään päästä tarinaan sisälle. Sitten luin takakannesta "... kirja on noussut myyntilistojen kärkeen kaikkialla, ja lukijat ympäri maailmaa ovat ottaneet tarinan omakseen." Siinä vaiheessa ajattelin, että minussa on jokin vika, jos kerran kaikki muut ovat kirjasta tykänneet. Onneksi ihana Seela Sella on kirjan lukija, joten jo ihan hänen takiaan kannatti jatkaa vielä kuuntelemista. Sitten aivan huomaamatta tarina alkoi viehättää ja lopussa oikein harmitti, kun kirja loppui. Tarina kahdesta naisesta, Astridista ja Veronikasta, on paikoin hyvin surullinen, mutta toisaalta uskomattoman kaunis ja positiivinen. Onkohan Linda Olsson kirjoittanut muitakin kirjoja? Täytyykin selvittää asia.

Tänään minua ilahdutti: Olen jo parin vuoden ajan noudattanut vähähiilihydraattista ruokavaliota ja siihen eivät tietenkään kuulu makeiset. Jostain kuitenkin luin, että Fazer on tuonut markkinoille uudelleen perinteiset merkkarit. Lapsuudessani ne olivat ehdottomasti parhaita karkkeja. Siksi lähdin kauppaan metsästämään omaa pussiani.


Kuten kuvasta näkyy, niin pari maistiaista olen jo napsinut. Onneksi tämä noudattamani ruokavalio on vienyt makeanhimon mennessään, joten parin merkkarin jälkeen ei todellakaan tee mieli syödä lisää. Mutta kyllä merkkarit maistuivat juuri niin hyvältä kuin muistelinkin!

12 kommenttia:

  1. Minkä pituinen noitten sukkien varsi on? Sillä vaan, että suunnilleen osaisi tehdä oikean pituuden langan riittämiseksi.

    Minäkin katselin kaupasta merkkaripussia, mutta eipä ollut :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varren pituus on n. 16cm ja sukka on mitoitettu ihan "normaalille " miehen jalalle eli 42-43.

      Merkkaripussit ovat kuulemma monesta paikasta jo loppuneet! Omani löysin Vapaa valinnasta.

      Poista
  2. Onpa upeita ja ihanan värisiä sukkia.

    VastaaPoista
  3. Kivan väriset sukat,ja lisää kivoja värejä näemmä tulossa. :-)

    VastaaPoista
  4. Löysin vasta äskettäin blogisi ja tykästyin heti tyyliisi. Kuten nytkin: kivat värit sukissa niin kuin kerissäkin! :)

    VastaaPoista
  5. Linda Olssonin kirjasta sama mielikuva itselläni. Kirja pyöri kauan kotona ostettuani sen tutun kirjakauppiaan suositeltua sitä. Lopulta kuuntelin sen kirjastosta äänikirjana. Sittemmin olen ostanut itselleni toisen kirjan häneltä; Kaikki hyvä sinussa. Sitäkään en ole ehtinyt lukea vielä.

    Pitäisiköhän kaivaa austermanin stepit varastoista? ;)

    VastaaPoista
  6. Luin saman kirjan pari vuotta sitten ja mullakin oli aluksi vähän vaikeuksia saada ote kirjasta. Tykkäsin kyllä lopulta siitä kovasti :). Kaikki hyvä sinussa ja Sonaatti Miriamille ovat lukutoivelistalla (sadan muun kirjan joukossa kylläkin ;) ).
    Steppi on kyllä tosi kivaa sukkalankaa!

    VastaaPoista
  7. Onpas mittava steppivarasto :) Mie neulon just uutena ikuisuusprojektina kirjavien sukkalankojen jämistä peittoa.

    VastaaPoista
  8. Voi, nuo merkkarit olivat myös minun suosikkejani lapsuudessa, herkullisia!
    Kauniit Stepsukat, värit tulevat parhaiten esiin just perussukassa. Vielä saat monet stepsukat noista tehtyä, ihana lanka:)

    VastaaPoista
  9. Ihana lankakerä kuva =) Tänään pyörittelin käsissäni useampaakin step kerää vaan suurella tahdonvoimalla jätin kerät vielä kauppaan ja päätin tutkia omaa lankavarastoani.
    Minäkin ostin tänään merkkareita ja onhan ne edelleen hyviä =)

    VastaaPoista
  10. Hei. Vannon etten ole käynyt kopioimassa sinulta mutta naurattaa tuo merkkaripäivitys johon koin itsekin pakottavaa tarvetta jokin aika sitten löydettyäni nuo ihanuudet kaupasta uudelleen.

    Sen sijaan blogillasi on jotain jonka haluaisin luvallasi kopioida jossain muodossa omalleni jos suinkin saan aikaiseksi.. Nimittäin tuo "Tänään minua ilahdutti"-osio. On niin helppo keskittyä kaikkeen negatiiviseen että tuo on aivan ihana idea saada oma mielensä poimimaan niitä onnellisia asioita päivästänsä. En ole lukenut blogiasi alusta asti joten en tiedä vielä josko olet kertonut mistä sait inspiraation tuohon, mutta aivan ihana idea!

    VastaaPoista
  11. Hei. Vannon etten ole käynyt kopioimassa sinulta mutta naurattaa tuo merkkaripäivitys johon koin itsekin pakottavaa tarvetta jokin aika sitten löydettyäni nuo ihanuudet kaupasta uudelleen.

    Sen sijaan blogillasi on jotain jonka haluaisin luvallasi kopioida jossain muodossa omalleni jos suinkin saan aikaiseksi.. Nimittäin tuo "Tänään minua ilahdutti"-osio. On niin helppo keskittyä kaikkeen negatiiviseen että tuo on aivan ihana idea saada oma mielensä poimimaan niitä onnellisia asioita päivästänsä. En ole lukenut blogiasi alusta asti joten en tiedä vielä josko olet kertonut mistä sait inspiraation tuohon, mutta aivan ihana idea!

    VastaaPoista