keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Mustaa piristämään

Ostin itselleni mustan neuleen. Jo ostaessa tiesin, että kasvojen lähelle on saatava jotakin värikästä mustaa piristämään. Kaupassa olisi ollut kaikenlaisia huiveja, mutta minä päätin tehdä tuubihuivin neuloen.

REIKÄNEULEKAULURI
Lanka: Colinette JitterBug 106g
Puikot: 4mm
Ohje: 216s (vuorotellen sileää ja reikäneuletta)

Koska kauluria on tarkoitus pitää sisällä, niin piti valita lanka, joka ei ole liian pörröinen ja lämmin. Colinetten JitterBugia mulla on ollut pari vyyhtiä jemmassa jo varmaan kolme vuotta.


Yllä olevassa kuvassa langan upea väri näkyy totuudenmukaisena. Lanka on todella ylellisen tuntuista ja nyt mietinkin jo kovasti, että mitä tekisin toisesta kerästä, joka on oikein ärjyn pinkkiä. Kun käsissä on näin upea lanka, niin mallin ei tarvitse olla kovin ihmeellinen. Yksi vika tässä kaulurissa kuitenkin on; se rullautuu ikävästi.Reunoihin olen neulonut viisi kerrosta ainaoikein-neulosta, mutta sekään ei auta. Onneksi kaulurin saa kuitenkin asettelemalla ihan nätisti kaulaan.


Samalla kun etsin JitterBugit käsiini, löysin lankalaatikosta tällaiset ihanuudet.Näistä voisi vaikkapa virkata jonkinlaiset kaulurit, jotta saisin hieman vaihtelua tuohon mustan puseron piristämiseen.

Tänään minua ilahdutti: Mulla on tänään vapaapäivä. Tähän mennessä olen käynyt koiran kanssa lenkillä ja samalla kuunnellut neulepodcastia. Olen vaihtanut lakanut sänkyyn, blogannut ja kohta lähden kirppiskierrokselle. Ja mikä parasta; kello on vasta yksitoista aamupäivällä! Vielä ehtii siis tapahtua kaikkea kivaa.

10 kommenttia:

 1. Kaulurisi on kyllä tosi kaunis ja piristä mukavasti mustaa.

  VastaaPoista
 2. Onpas kaunis tuubi! Niin ihana väri,ja sopii hyvin mustan kanssa :)

  VastaaPoista
 3. On kyllä kaunis kauluri ja tuo lanka on tosi nättiä. Mistä löytää neulepodcasteja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laita hakusanaksi " knitting podcast", niin löydät esim. tällaisia poccasteja: Cast on, The Knitmore Girls, Never Not Knitting, Stash and Burn ja Doubleknit.

   Poista
 4. Ihana kauluri! :) Sopii varmasti mustan neuleen kanssa hyvin yhteen.

  VastaaPoista
 5. Hyvä ajatus tehdä kauluri sisäkäyttöön! Rullautumiseen voi suhtautua vaikka näin, että niin se on tarkoitettukin!

  VastaaPoista
 6. Jitterbug on tosiann ihana lanka. Tein siitä muutama vuosi sitten itselleni sormikkaat, jotka ovat olleet tosi paljossa käytössä - eivätkä ole yhtään nyppyyntyneet ja väritkin ovat kestäneet tosi kauniina.

  VastaaPoista
 7. Ihana kauluri - taidan ryövätä härskisti ideaa ja ryhtyä tehtailemaan tuollaisia sisäkaulureita minäkin:)

  VastaaPoista
 8. Upea kauluri! Miten ihania lankoja olet löytänytkään varastostasi, noista voi tehdä mitä vain.

  VastaaPoista