perjantai 5. lokakuuta 2012

Taitaa tulla kiire...

Vuoden alussa ilmoitin tavoitteekseni, että lankavaraston pitää hieman pienentyä (tai ainakaan se ei saa kasvaa). Nyt eletään jo lokakuuta ja minun kirjanpitoni näyttää, että lankavarasto on kasvanut hieman yli viisi kiloa. Höh! Miten tässä näin pääsi käymään? No, vielä ei menetetä toivoa, sillä vuoden vaihtumiseen on vielä aikaa. Tosin mun on nolona tunnustettava, että viime viikonloppuna tein muutamia löytöjä...Aika harvoin käyn enää Prismassa, koska siellä tehdään remonttia ja mielestäni kauppa on nykyisin ihan liian iso ja epäviihtyisä. Kampanjalangat saivat minut kuitenkin liikkeelle. Novita Siru oli lanka jota lähdin varsinaisesti ostamaan, mutta samassa laarissa oli myös Novita Säde -lankaa, joten täytyihän minun sitäkin ostaa. Mielelläni olisin ostanut tuota lilan väristä enemmänkin, mutta valitettavasti sitä oli enää yksi kerä jäljellä. Onneksi aniliini sointuu sen kanssa hyvin yhteen, joten eiköhän näistä saa esimerkiksi huivin tehtyä. Paksummasta Sirusta ajattelin tehdä pipon ja lapaset.

Päivän kirjavinkki: Kansalliskirja, Turkka Hautala


Hautalan kirjassa on viitisenkymmentä kohtausta suomalaisten elämästä. Useimmat tarinoista ovat vain runsaan sivun pituisia, mutta osuvasti Hautala onnistuu luomaan mielenkiintoisia tunnelmia.

Tänään minua ilahdutti: Luin eilen ilmestynyttä Suuri Käsityölehteä, jossa viimeisellä sivulla mainostetaan seuraavaa numeroa. Sisällöstä kerrotaan mm. näin "Tee oma porokalenteri". Ihan kiva juttu, mutta minä luin hieman väärin "Tee oma porNokalenteri". Kahvi meinasi mennä väärään kurkkuun!

9 kommenttia:

 1. No eikös se sopiskin tuhmemman suurenKÄSITYÖlehden ohjeeksi :D

  VastaaPoista
 2. Voi Sinua.... mitäs jos VAAN 5 kiloa on lankavarasto suurentunut :)
  Mutta silloin pitää ostaa kun halvalla saa ja kohdalle sattuu !!

  VastaaPoista
 3. Hauska "lukihäriö" :) Minä puolestani luin nyt, että "Luin edesmennyttä Suuri Käsityölehteä..." ja luulin siis, että sen ilmestyminen on loppunut! No hoksasin kyllä lukea lauseen uudestaan, mutta niin sitä vaan välillä arvailee ihan omiaan tekstin perusteella!

  VastaaPoista
 4. Lankavaraston kasvamista ei voi estää ;) Pakkohan lankaa on ostaa, kun omassa varastossa ei koskaan ole sopivaa...

  VastaaPoista
 5. Heh hee...
  Oi, tuo Siru näyttää niin ihanalta, miten se on mennyt minulta ohi, vaikka aina käyn Prismassa... (nimim. en aio koskaan punnita lankojani)

  VastaaPoista
 6. Minäkin ostin samat sävyt Sädettä, ainoa vaan että tuo aniliini oli joku maanantai kappales mulla. =( No, huivin kuitenkin sain niistä tehtyä... muutaman ärräpään kera!
  Lukihäröjä tulee aina sillon tällön, mutta enempi mulle on ongelma oma kieli... välistä mun puhe vaan tulee omina sanoina. Asia jota yritän kertoa, tulee ulos omina tavuyhdistelminä lauseesta jota yritän sanoa. ;D

  VastaaPoista
 7. Kannattaa unohtaa koko kirjanpito! Sitten voi uskotella itselleen että lankavarasto pienenee aina kun on puikot kädessä... ;)

  VastaaPoista