perjantai 26. lokakuuta 2012

Syyslomalla Dublinissa

Olin syyslomalla tyttäreni kanssa tällaisissa maisemissa tiistaista lauantaihin:


Maailmassa on monia mielenkiintoisia matkakohteita, mutta jostain syystä minulla on vain muutamia sellaisia kaupunkeja tai maita, jotka ehdottomasti haluaisin nähdä. Irlanti on ollut pitkään listallani ja nyt minulla oli siis mahdollisuus nähdä Dublin.


Joskus käy niin, että paikka, josta on pitkään haaveillut, osoittautuu pettymyksesksi. Dublin ei todellakaan ollut sellainen.Kaupungissa on paljon alueita, jotka ovat vähän "räjähtäneita" ja hieman epäsiistejä, mutta kyllä siellä on paljon kaunistakin. Nämä vastakohtaisuudet ovat yksi Dublin viehättävistä piirteistä. Toinen ilahduttava huomio oli ihmisten ystävällisyys.


Pubeja on tietysti melkein jokaisessa kadun kulmassa, mutta minun on pakko myöntää, että yhdessäkään ei tullut käytyä.


Kaupunkimatkailu on tunnetusti raskasta, sillä päivän mittaan tulee käveltyä ihan uskomattomia matkoja. Jossain vaiheessa matkaa väsymys iski ja vuokrasimme itsellemme hevoskärryt. Kyllä niillä kelpasi ajella. Kärryissä tuli ihan prinsessamainen olo!


Viimeisenä matkapäivänä lähdimme lähijunalla Howthin pieneen satamakupunkiin. Kun kerran Irlannissa ollaan, niin pitihän nähdä myös merta ja jylhiä kallioita. Howth oli juuri oikea paikka tähän.


Enpä tiennyt, että palmutkin kasvavat tällä saarella!


Ennen Dublinin matkaa jouduin pitkään miettimään, että minkä käsityön otan reissulle mukaan. Miettiminen meni ihan hukkaan, sillä koko matkan aikana taisin neuloa vain pari kerrosta sukkaa. Yhdessä lankakaupassa sentään kävin!

PS. Kyllä minä joitakin ostoksiakin tein, mutta kerron niistä seuraavassa postauksessa.

Tänään minua ilahdutti: Telkkarista alkaa ihan kohtaa "Vain elämää" niminen musiikkiohjelma, josta olen tykännyt todella paljon. Tykkään siitäkin, että tänään satoi ensilumi. Tuli heti niin jouluinen olo.

7 kommenttia:

 1. Oi, ihania maisemia. Dubliniin tarttee kyllä joskus päästä! :)

  VastaaPoista
 2. Ihana Irlanti! Meidän keväinen Dublinin ja Kilkennyn reissu on jatkuvasti mielessä ja muistoissa, ja haaveissa uusi reissu samoihin paikkoihin. Kiitos kuvakavalkadista, tunsin suorastaan jo olevani tuolla :) Hevoskärryt olivatkin mukava juttu teille!

  VastaaPoista
 3. Oi ihania kuvia! Kateeksi käy, Dublin on mullakin listalla mutta sinne pääsystä ei tietoakaan.

  VastaaPoista
 4. Kivoja kuvia! Haavekohde tämä on minullakin.

  VastaaPoista
 5. Dublin on myös minun toiveissani, kiitos tästä alkupalasta.
  Kauniita kuvia.

  VastaaPoista
 6. Kiitos ihanista kuvista. Oli kiva näin loman lopuksi itsekin "matkustaa" :)
  Mukavaa alkanutta talvea :)

  VastaaPoista
 7. Aivan ihania kuvia, tahtoo tuonne:)

  VastaaPoista