sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Jippii!

Olen päässyt kipsistäni eroon ja lääkäri sanoi, että käsityöt ovat erinomaista käsijumppaa! Mahtavaa! No, sen verran kuitenkin tuli takapakkia, että öisin mun pitää käyttää tukea ja päivälläkin, jos on sellainen riski olemassa, että voin satuttaa sormeni uudelleen. Toimintaterapeutti antoi myös pitkän listan jumppaliikkeistä, joita mun täytyy tehdä useamman kerran päivässä. Sairaslomaakin jatkettiin vielä viikolla, jotta saan rauhassa jumppailla ja totutella peukalooni.

Sukkakutimet otin eilen käteeni lähes kahden kuukauden tauon jälkeen ja hyvin jännittyneenä kokeilin, miten neulominen sujuu. Totuuden nimissä on sanottava, että olihan se aika tuskainen kokemus. Vähitellen homma kuitenkin alkoi sujua vähän paremmin. Eiköhän minusta vielä neuloja tule!


Cittarista tuli muuten ostettua edullista sukkalankaa, joten ei ainakaan lanka pääse loppumaan, kun treenailen tätä peukkuani! Ostoksille kun menen, niin täytyy olla aika tarkkana, että kassalla on sellainen maksupääte, johon vain näpytellään koodi. Eilen olin Seppälässä ja siellä piti allekirjoittaa kuitti. Niin kauheasti peukkuun sattui, että meinasi jäädä ostokset kuittaamatta. Onneksi sain kuitenkin jonkinlaiset harakanvarpaat kirjoitettua, sillä muuten olisin jäänyt ilman upeaa hellehattuani:


Päivän kirjavinkki: Liza Marklund, Vastaluseita ( Otava 2012)


Annika Bengtzon on varmasti tullut aika monelle tutuksi Liza Marklundin dekkareista. Minäkin olen tainnut lukea kaikki Annikasta kertovat kirjat. Liza Marklund on myös journalisti ja Vastalauseita-kirjaan on koottu hänen kolumnejaan 25 vuoden ajalta. Suurin osa kolumneista käsittelee tasa-arvoa ja naisiin kohdistuvaa väkivaltaa, mutta mukana on myös tekstejä, jotka kertovat kirjailijasta itsestään. Mielenkiintoinen kirja.


Tosi monessa blogissa on jo ehditty vastaamaan tällaiseen haasteeseen, johon Altocumulus haastoi minut. 

1. Mitä muuta harrastat käsitöiden lisäksi?
Lukeminen taitaa olla minun toiseksi rakkain harrastukseni. Toki liikun paljon koirani kanssa, mutta onko se harrastus?

2. Neulotko ympäri vuoden vai onko neulominen kausittaista?
Pientä vaihtelua toki esiintyy, mutta kyllä minulla on vuoden ympäri jokin käsityö meneillään. Helteillä voi mainiosti kutoa villasukkaa.


3. Ostatko lankaa suunnitelmallisesti tiettyyn projektiin, vai innostuksen mukaan vai vaikuttaako Vilenismi eli tarjoukset ostopäätökseesi?
Aikamoinen Vileeni mä olen. Pakko myöntää! Haaveilen suunnitelmallisuudesta, mutta tässä kohtaa se ei kyllä onnistu.


4. Ostatko yleensä pieniä määriä lankaa vai kerralla takkilangoiksi asti?
Sukkalankaa ostan vain kerän tai pari, samoin huivilankaa. Kaikkea muuta onkin sitten ostettava reilusti, ettei vaan lopu kesken. Käytännössä lankaa tulee ostettua 500-1000g kerralla.


5. Miksi bloggaat?
Tykkään lukea muiden blogeja ja vähitellen riitti uskallus myös oman blogin perustamiseen. Blogi toimii eräänlaisena päiväkirjana. Toisaalta on myös tärkeää päästä jakamaan onnistumisen ilo sellaisten ihmisten kanssa, jotka ymmärtävät jotakin käsitöistä. Kommentit ovat siis myös tärkeitä.


6. Näytätkö kuvissa omat/lastesi kasvot? Miksi/miksi et?
En näytä. Mulla on sellainen työ, että pysyn mieluummin melko tuntemattomana. En kyllä käsittele mitään arkaluontoisia asioita blogissani, joten periaatteessa voisin kasvonikin näyttää. Taidan kuitenkin olla hieman liian ujo siihen!


7. Mitä kautta seuraat blogeja? Esim. Google reader, blogilista tms.
Google reader on mielestäni kätevä tapa seurailla blogeja.


8. Ostatko sujuvasti netistä vai mieluummin niin, että näet langan/värit konkreettisesti?
Jos edullisesti myydään, niin ostan mistä vaan. Tosin lankakaupassa on ihan oma tunnelmansa.


9. Oletko osallistunut neuletapaamisiin (lyhyet tapaamiset, retriitit)?
Paikallisen lankakaupan neuleiltoihin olen muutaman kerran osallistunut ja se oli kivaa.


10. Entä vaihtoihin (sny, ravelryn vaihdot jne.)? 
Vaihtoihin en ole vielä uskaltautunut mukaan. Voisin kyllä harkita asiaa.


11. Neulotko mieluummin/useammin ohuita vai paksuhkoja lankoja vai sujuvasti molempia tilanteen mukaan?
Olen kaikkiruokainen lankojen suhteen.

Tänään minua ilahdutti: Kauniit kukat pihalla.7 kommenttia:

 1. Kiva että tuli neulomislupa ja kiva oli lukea myös vastauksiasi! :)

  VastaaPoista
 2. Mikäs sen mukavavempaa jumppaa! Kiva, kun kätesi paranee.

  VastaaPoista
 3. Kiva kuulla, että pääsit kipsistä eroon. ja nyt vaan jumppaa ja pian onkin sullakin jo loma!

  VastaaPoista
 4. Hienoa,että peukalo alkaa olemaan parempaan päin!

  VastaaPoista
 5. Tykkään: siitä, että neulominen on hyvää peukkujumppaa, Marklundista, vastauksistasi, kukasta ja varsinkin hellehatusta :) Mulle taisi tulla asiaa Seppälään (miten niin altis vaikutteille...)

  VastaaPoista
 6. Nyt voit sitten hyvällä omatunnolla ostella lankoja. Kun ne ei oo "vain" lankaa vaan LÄÄKETTÄ:-) Hienoa, että peukku on paranemaan päin!
  Kiitti kirjavinkistä.

  VastaaPoista