keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Kauppaleikkejä

En taida olla ainut lankoihin hurahtanut, joka on joskus haaveillut omasta lankakaupasta. Tiedän, että minusta ei olisi kauppiaaksi, koska en haluaisi luopua yhdestäkään kerästä. Haaveeni kaupasta liittyykin siihen, että lankakauppa olisi niin ihana työympäristö. Koska mulla ei varmaan koskaan tule olemaan omaa kauppaa, niin ei auta muu kuin leikkiä kauppaleikkejä kotona.

Mun lankavarastot on tunnetusti aika ruhtinaalliset. Olen kuitenkin onnistunut kätkemään melkein kaikki lankani erilaisiin kaappeihin ja sängyn alle. Toisaalta hyvä, mutta toisaalta se on myös hieman ongelmallista. Kun langat ovat piilossa, niin en aina muistakaan,  mitä ihanuuksia minulla on. Ja kun en muista, niin sitten marssin lankakauppaan ja ostan taas uusia lankoja. No, lankakauppias on tästä varmasti iloinen, mutta joskus voi käydä niin, että tähän taloon ei mahdu lankojen lisäksi enää yhtäkään asukasta...

Tästäpä keksinkin oivan idean. Minäpä rupesin raivaamaan kirjahyllyyni hieman tilaa, jotta voisin leikkiä, että minulla on ihan pikkuruinen lankakauppa. Ajatuksena on, että esillä olevat langat saisivat aikaan sellaisia inspiraatioita, että todellakin rupeaisin käyttämään omia varastojani. Kas näin!
Tässä kolossa on Wollmeise- ja Noro-lankoja. Aika sääli, jos tällaiset kaunottaret ovat kaapissa piilossa.


Tässä on puolestaan erilaisia sukkalankoja. Ja vielä yksi lähikuva:Tää mun uusi lankakauppani toimii, sillä eilen illalla otin jo käyttöön alarivitä yhden kerän. Hyvä minä!

Lankakaupassa pitää olla myös houkuttelevia koreja. Neulontanojatuolini lähettyville asetinkin siksi lankakorin, jossa on iloisen värisiä lankoja.


Mitäs pidätte minun puodistani? Kyllä minä jatkossakin aion mennä ihan oikeaankin lankakauppaan, mutta toivottavasti saan myös näitä omia varastojani näin käytetyksi.

Tänään minua ilahdutti: Hieroja kävi juuri hieromassa kipeitä hartioitani. Nyt on taivaallisen ihana olo.

16 kommenttia:

 1. Hieno idea! Mulla on kanssa haaveita omasta lankakaupasta, tuskin toteutvat. Mitäpä sairaanhoitaja siellä tekisi :D

  VastaaPoista
 2. Luin postauksesi ukolleni, kirjoitus oli aivan kuin maijun suusta. Nauratti niin ja minullakin on langat korissa. Sukulaissieluja, lankoja riittää :)

  VastaaPoista
 3. Ihana lankakauppa.Hyvä idea laittaa ne hyllyyn että näkee kaikki langat.Minulla on kahdessa valtavassa korissa kaikki langat ja kauhea homma aina pohjalta kaivella jotain tiettyä. :)

  VastaaPoista
 4. On hieno, ja kaunis lankakauppa. Huolella on värit ja laadut valittu. Ja kaikenlaiset korit on aina houkuttelevia, on niissä sitten lankaa tai hedelmiä.

  VastaaPoista
 5. Oi, onpa suloinen "lankakauppa", houkuttele takuulla myös käyttämään niitä:)

  VastaaPoista
 6. Voi miten ihana postaus :)))))))))!

  VastaaPoista
 7. Ihana idea ja taatusti inspiraatio löytyy nyt ihan toisella tavalla. :)

  VastaaPoista
 8. Mulla on kaikki langat hyllyssä näkyvillä. Ihana silitellä niitä. Vaan koreja mulla ei vielä ole. Pitääkin lähteä suunnittelemaan niitä samantien hyllyn päälle, pöydälle.. :)

  VastaaPoista
 9. Lankasisustus on sitä parasta kodin somistusta ;)

  VastaaPoista
 10. Mainio! Lankakerät ja -vyyhdet ovat niin kauniita, että miksikäs niitä kaapissa säilömään. Taidan kokeilla samaa -jos saisin inspiraation olemassa olevista langoista. :)

  VastaaPoista
 11. Bongailin tosta yhestä kuvasta kirjoja. Mahdollisesti käsityökirjoja? Jos niitä ovat ois kiva jos esittelisit joitain sun käsityökirjoja :)

  VastaaPoista
 12. Onpa ihana idea. Totta kai lanka sopii sisustuselementiksi, mitä niitä turhaan kaappiin piilottamaan. Tunnen rouvan, joka on ostanut muutamia lankakeriä ja pannut ne hedelmävatiin kahvipöydälle. Ihan vain sisutuksen vuoksi - rouva ei edes tee käsitöitä!

  VastaaPoista
 13. Kaunista sinun lankakaupassasi! Kyllä nauratti kun huomasin että minäkään en aina haluis luopua jostain ihanuuksista. Ensin piilottelen niitä pari päivää varastossa vain itseäni varten (mikä on ihan tyhmää - tiedän) ja kun joku ostaa niin lähtiäisiksi vielä silittelen ja hyvästelen kerät ja juttelen niille:-)

  VastaaPoista
 14. Kiva idea. Minulle kun joskus käy niin, että löydän kaapista langan jota en ole muistanut lainkaan!

  VastaaPoista
 15. Tuo lankkauppa näyttää ihanalta. Voisin itsekin kopioida ideaa ja laittaa osan langoistani näytille. Niin ja onhan mulla noita kankaitakin kasamäärin..... ;)

  VastaaPoista