maanantai 17. lokakuuta 2011

Söpöilyä ja lomailua

Tällä viikolla vietän syyslomaa ja siihen täytyi tietysti valmistautua hyvin. Parhaiten se onnistuu, kun käy lankakaupassa hankkimassa muutaman kerän lankaa. Erityisen mukavaa se oli tällä kerralla siksi, että Susulla oli paljon houkuttelevia lankatarjouksia. Tällaiset ihanuudet lähtivät minun matkaani:


Tämän jälkeen koukkasin vielä lehtihyllyn luo ja sieltä löytyi virkkauslehti ja uusin Verena. Nyt voi siis loma alkaa!

Nykyisin olen keskittynyt hyvin pitkälle uusien materiaalien hankintaan, mutta eilen sain jotakin valmiiksikin. Naapurin lapsenlapsi täyttää pian kaksi vuotta ja ajattelin tehdä hänelle nopeasti villatakin. No, neulominen sujui nopeasti, mutta yllättävän paljon aikaa kului saumojen ompeluun, nappilistan neulomiseen ja nappien ompeluun. Ehkäpä kaikki tuo vaiva kuitenkin kannatti, sillä villatakista tuli aika söpö.

LAPSEN VILLATAKKI
Ohje: Novita Talvi 2008, malli 46
Koko: 92cm
Lanka: Novita Nalle Talvi 176g
Puikot: 3mm ja 3.5mm
Tänään minua ilahdutti: Lomalla tulee usein nukuttua liian paljon; ylipitkien yöunien jälkeen on koko päivän jotenkin tokkurainen olo. Vaikka eilen tulikin valvottua aika myöhään, niin laitoin herätyskellon soimaan aamulla ja se oli todellakin hyvä idea. En voi väittää, että herääminen olisi ollut helppoa, mutta siitä huolimatta nyt on melko reipas olo. Menenkin keittelemään kahvia ja taidan katsoa jotakin hömppää digiboxilta. Kutimet ovat tietysti seuranani!

6 kommenttia:

 1. Aivan ihana tuo villatakki! Minä inhoan saumojen ompelua neuleissa, siihen saa menemään aina enemmän aikaa kuin oli ajatellut...

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa ihanalta loman vietolta! :) Upeita lankoja olet hamstrannut,ja villatakki on ihan ylisöpö! Mukavaa loman jatkoa!

  VastaaPoista
 3. Minulla soi aina herätyskello 6.45 olinpa lomalla tai kotona tai missä tahansa. Ja jos ei ole kelloa soimassa, herään viimeistään 7.15. Tämä on monta kertaa koettu juttu. Ainut ongelma siinä on se, että nukahdan iltaisin myös aikaisin :-). Minusta ei saa yökukkujaa :-)

  VastaaPoista
 4. Onpa tuosta villatakista tullut söpönen. Ihania lankojakin olet ostanut. Ehdottomasti paras tapa viettää syyslomaa.

  VastaaPoista