torstai 20. lokakuuta 2011

Tuulahdus 80-luvulta

Joskus meinaa melkein unohtua, että kuinka kauan olen ollut kiinnostunut neulomisesta. Asiaa kun tarkemmin miettii, niin käsitöistä olin hyvin kiinnostunut jo leikkikoulussa (nykyisin sitä kai nimitetään eskariksi). Silloin tein paljon kirjontatöitä vohvelikankaalle. Myöhemmin kuvioihin tulivat neulelangat.

Kaappeja siivotessani vastaani tuli neule, jota en ole koskaan kovin paljon käyttänyt ja viimeisimmästä käyttökerrasta on taatusti yli 20 vuotta!Kuten kuvasta näkyy, niin pusero on lievästikin sanottuna hankalan mallinen; millä ihmeellä tuollaiset hihat saa tungettua takin sisälle? En kuitenkaa raaski luopua puserosta, koska

a) Lontoo on mun suosikkikaupunkini
b) puserossa on kauniit värit
c) ihmettelen, miten olen joskus jaksanut neuloa noinkin monimutkaisen kuvion

Laitan puseron siis kaappiini ja tuuletan sitä taas 20 vuoden kuluttua!

PS. Onko teillä muilla kaapeissanne neuleita, joita ette käytä, mutta joista ette halua luopuakaan?

Tänään minua ilahdutti: Olen loman aikana järjestellyt vähän lankavarastojani ja olen myös kerinyt aika monta lankavyyhtiä kerälle. Blogikoita on ollut auttamassa. Hänkin ymmärtää, että lankakerät ovat mukavan pehmeitä. Olen muuten aika ylpeä koirastani, sillä se ei koskaan tuhoa tai kähvellä lankakeriäni!10 kommenttia:

 1. Oih, mikä ihana retro pusero! Ihan oikea lepakkohihainen. Nuohan meinas tulla takaisin, jokunen ohjekin näkyi, mutta taisi lopahtaa het alkuunsa, onneksi.
  Mulla ei ole säilössä neuleita mutta kansakoulun vohvelikangastyö ja ruudullinen jumppapussi on tallella. Mä en pahemmin säilö mitään.

  VastaaPoista
 2. Kiva pusero! Mä kyllä tykkään vieläkin lepakkohihoista :)

  VastaaPoista
 3. Hurjat lepakkohihat, tuo päällähän liitäisi kevyesti vaikka katolta alas :D

  VastaaPoista
 4. Ihana väri, puserosta puhumattakaan :)

  Kaapeista löytyy jos vaikka mitä neuleita, joita ei tule käytettyä. Myöskin vanhoja vauvaneuleita ja leikki-ikäisten villatakkeja löytyy. Ne kun ei pahemmin ole käytössä kulunut. Jos vaikka joskus mummuksi pääsis, niin tarjoais käyttöön.

  VastaaPoista
 5. Komee pusero! Joku aika sitten puhuttiin et lepakkohihat tulis muotiin taas. Sit sulla oli muotipaita valmiina:-) Muistojen neuleita on minullakin vaatehuoneen hyllyllä ja välillä harmittaa, että olen surutta monta nuoruusneuletta heittänyt pois!
  Fiksu blogikoira:-)

  VastaaPoista
 6. Ihana neule! Huomaan, että tyttäreni innostuu usein kirppareilla senaikaisesta tyylistä, ostaa ja pitääkin sellaista, mitä itse en osaa laittaa päälle. Retro on muotia ja hyvä näin! Itsellänikin on kaapeissa "erikoisuuksia" ja olen ajatellut joitakin joskus esitelläkin blogissa.

  VastaaPoista
 7. Minulla oli neulebuumi joskus 80-luvulla pariinkiin otteseen, en ole niitä neuleita säilyttänyt, kaapit pursuaa näistä tuoreemmistakin;) Tosin olen heittänyt jo menemään näitä uudempiakin jos ovat nukkaantuneet, tai sitten antanut kirppikselle hyväkuntoisia, kaappitila on nimittäin rajallinen...

  VastaaPoista
 8. Wau mikä paita.
  Mukavaa viikonloppua Sinulle.

  VastaaPoista
 9. Tuttu pusero. Muistan, että samalla mallilla oli myös New York-paita. Muistan että yksi oppilas neuloi sellaisen violetin silloin.

  VastaaPoista
 10. Hieno. Lepakkohihat ovat kyllä vähän hankalat. Jokunen pusero löytyy :))

  VastaaPoista